Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A sárgája és a fehérje miért...

A sárgája és a fehérje miért nem keveredik ösze, amikor összerázunk egy tojást?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 19. 08:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mert a kettőt elválasztó hártya alkotóelemei nagyobb erővel kapcsolódnak egymáshoz, mint amekkora erővel rázod a tojást.


Ha elég erősen rázod a tojást, összekeveredik a sárgája a fehérjével.

2014. ápr. 19. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Is, és más sűrűségű a két anyag.
2014. ápr. 19. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!