Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történne? (többi lent)

Mi történne? (többi lent)

Figyelt kérdés

Azon gondolkoztam, mi történne, ha egy embert/állatot annyira felhevítenénk, hogy összes anyaga elpárologna (vagy szublimálna), és aztán hirtelen lehűtenénk?

Ugyebár az atomok nem tudnának visszaállni sejtekké, tehát csak egy nagy kupac lenne, ami az alkotóelemekből áll, nem?

Tudom, kicsit morbid.:D

2014. ápr. 12. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Van ilyen berendezés, az a neve, hogy krematórium.
2014. ápr. 12. 11:57
 2/8 A kérdező kommentje:
De attól csak porrá ég, nem?
2014. ápr. 13. 11:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát, ilyen magas felhevítés hatására nem tudná megőrizni az eredeti szerkezetét az élőlény, mivel a magas hőmérséklet úgy jelentkezik részecskeszinten, hogy az atomok olyan gyorsan rezegnek, hogy el fognak menni a helyükről és elszakadnak egymástól --> tehát minden légnemű lesz, aztán hirtelen visszahűtéskor egy teljesen más szerkezetbe állnának vissza, arról nem is beszélve, hogy a szerves fehérje-makromolekulák struktúrái is teljesen megváltoznának, és szét is bomlanának szervetlen molekulákra (CO2, H2, H2O, ...). Tehát igen, cask egy nagy értelmetlen halmaz lenne...
2014. ápr. 13. 12:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Na erről az utolsó disznóvágásunk jutott eszembe,mikor mondtam a hentesnek,hogy meggondoltam magam inkább szereld össze,úgy ahogy volt:).Amúgy hallottam ilyen kísérleti fázisról,hogy bedobálják az atomokat sejteket valami gépbe és a bináris kód nyelven,összedobsz magadnak pl. egy pizzát!
2014. ápr. 13. 21:24
 5/8 A kérdező kommentje:

^^^ Utolsó: xD ezen jót nevettem! :D

Tényleg, ha meg lehetne határozni, hogy az atomok hogyan álljanak össze, szinte akármit létre tudnánk hozni. Pl. bedobálsz a gépbe néhány farönköt vagy szenet, és az gyémántot dobna ki, mivel az is szénből van, csak a molekula szerkezete más. De egyenlőre sajnos a gyémánt keletkezéséhez nagyon nagy nyomás és hő, valamint sok idő szükséges. Persze ha ilyen egyszerű lenne gyémántot csinálni, nem is lenne olyan értékes. :D

2014. ápr. 13. 21:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Jól van már:),én is hallottam csak és csodálkoztam,hogy még botba se kell menni,csak beütöd a kódokat és kidob egy rekesz sört:)!Az atomokat meg teleportáljuk majd:D!
2014. ápr. 13. 21:54
 7/8 A kérdező kommentje:
^^ A disznóvágáson nevettem jót, nehogy félreértsd. :)
2014. ápr. 14. 22:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja akkor bocs,mellettem mindenki szétszakad a röhögéstől,nem bírom megállni,hogy 5 percenként ne szóljak be valamiért.Pl.tegnap,hogy mentem el,meg apám is csavargott valamerre,beszólt,hogy el ne felejtsem bezárni a az ajtót,én meg visszaszóltam,hogy cipőt ne felejtsek el felvenni?Csajoknál is bejön a dumám,hogy fogadjunk egy 500 százasba,hogy új lesmárollak,hogy hozzád se nyúlok,de ha sikerül akkor azt az 500-ast vissza forgatjuk!Simán lekapom így ő nyert,de vissza is kell forgatni,így ugyanígy kell neki is cselekedni,mert másképp nem tudja a fogadást megnyerni:).Így vagyok agglegény,de rengeteg neve nincs "barátnőm" van.Majd egyszer megtartok egy olyat,akinek udvarolni is kell:)!Engem a tudományok érdekelnek,mert már kiéltem magam,a jogokat benyaltam a pszichológiát...túl sok mindent,de a tudományban mindig van újítás.Szóval az új tudományok érdekelnek,így nyitott vagyok mindenre...
2014. ápr. 15. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!