Lehet otthon vegyszert tartani?
Felvettem a kapcsolatot egy vegyszergyarto ceggel, es azt mondtak, hogy maganszemelynek is minden tovabbi nelkul kiszallitjak. A kerdesem az lenne, hogy kell-e ehhez valamilyen vegyszertartasi engedely, vagy ilyesmi?
Versenyre valo felkesziteshez/felkeszuleshez kellenenek.
Koszonom!
Nitroglicerint is sokan tartanak otthon (szépségápolási krémekben).
Valószínű, hogy a beszállítót is keményen megküldenék hátulról, ha olyat adna el, amire nincs engedélyed, közben engedély köteles lenne.
Inkabb leirom nev szerint, mert ugy egyszerubb. Szoval szuksegem lenne kensavra, saletromsavra, magneziumszalagra.
Ezekre kell engedely?
Nem tudom, hogy ki tart otthon dihidrogén-monoxidot (nevetőgázt) :D max az orvosok, azok is csak ritkán.
A kérdezőhöz szólva: Nekem van kénsavam, salétromsavam, magnéziumom, és fogalmam sincs hogy mennyire legális :D Ezek még 'viszonylag' veszélytelen anyagok. A hidrogén-fluorid tartásánál viszont már megkérdőjelezhető, ahhoz még cégeknek is engedély kell, mert az nem vicces ha csontig ki van marva a bőröd. Amit a cég elad neked ilyen könnyen, az valószínűleg 100%-ban legális.
"Nem tudom, hogy ki tart otthon dihidrogén-monoxidot"
Mi rendszeresen fogyasztjuk széndiaoxiddal (és esetleg aromákkal) dúsított változatát (ezt többnyire 15oo köbcentis, nyomásálló polimer palackokban szerezzük be), sőt, egyes ételek elkészítéséhez, sőt tsztálkodáshoz is használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!