Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet otthon vegyszert tartani?

Lehet otthon vegyszert tartani?

Figyelt kérdés

Felvettem a kapcsolatot egy vegyszergyarto ceggel, es azt mondtak, hogy maganszemelynek is minden tovabbi nelkul kiszallitjak. A kerdesem az lenne, hogy kell-e ehhez valamilyen vegyszertartasi engedely, vagy ilyesmi?

Versenyre valo felkesziteshez/felkeszuleshez kellenenek.

Koszonom!

2014. ápr. 1. 19:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól függ hogy milyen vegyszerről van szó. A tisztítószerek jó része is vegyszer és van otthon...de mondjuk nitroglicerint már lehet h nem tarthatsz legálisan otthon (gondolom).
2014. ápr. 1. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:

Nitroglicerint is sokan tartanak otthon (szépségápolási krémekben).

Valószínű, hogy a beszállítót is keményen megküldenék hátulról, ha olyat adna el, amire nincs engedélyed, közben engedély köteles lenne.

2014. ápr. 2. 08:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Inkabb leirom nev szerint, mert ugy egyszerubb. Szoval szuksegem lenne kensavra, saletromsavra, magneziumszalagra.

Ezekre kell engedely?

2014. ápr. 2. 10:25
 4/9 Hardcoreman ***** válasza:
Ezek boltban kapható legális anyagok, nem büntetnek. :)))
2014. ápr. 2. 18:00
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! :)
2014. ápr. 2. 18:45
 6/9 fGhw39-84th ***** válasza:
Nátrium kloridot és dihidrogén monoxidot nagy mennyiségben lehet otthon tartani! :D
2014. ápr. 2. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ki tart otthon dihidrogén-monoxidot (nevetőgázt) :D max az orvosok, azok is csak ritkán.

A kérdezőhöz szólva: Nekem van kénsavam, salétromsavam, magnéziumom, és fogalmam sincs hogy mennyire legális :D Ezek még 'viszonylag' veszélytelen anyagok. A hidrogén-fluorid tartásánál viszont már megkérdőjelezhető, ahhoz még cégeknek is engedély kell, mert az nem vicces ha csontig ki van marva a bőröd. Amit a cég elad neked ilyen könnyen, az valószínűleg 100%-ban legális.

2014. ápr. 5. 19:33
 8/9 fGhw39-84th ***** válasza:

"Nem tudom, hogy ki tart otthon dihidrogén-monoxidot"

Mi rendszeresen fogyasztjuk széndiaoxiddal (és esetleg aromákkal) dúsított változatát (ezt többnyire 15oo köbcentis, nyomásálló polimer palackokban szerezzük be), sőt, egyes ételek elkészítéséhez, sőt tsztálkodáshoz is használjuk.

2014. ápr. 5. 21:08
 9/9 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló, tetszett :D Gondolom a 7-es csak elnézte, és köszönöm a választ mindenkinek!
2014. ápr. 5. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!