Létezik ma a Tesla féle vezetéknélküli energiatovábbítás?
"Ingyen energia" NINCS! Termodinamika van, tessék tudomásul venni. Nem azért, mert szakállas emberek vagy politikusok azt mondják, hanem azért, mert a ma minket körülvevő lektronika NEM ÍGY MŰKÖDNE, ha nem lenne igaz az a pár főtétel.
Az összeesküvés elméletek nagyon népszerűek és alapvetően olyan meberek hirdetik őket, akik ebből akarnak megélni (lásd cenzúrázott egészség könyv) vagy fogalmuk sincs a dolgokról. De most majd úgyis jönnek a díszhuszárok és lepontoznak. Kiváncsi vagyok a köztük lévő bölcsészek arányára...
Apropó: vezeték nélküli energiatovábbítás mindig is volt, ez pl. a rádiózás és ha azt nézzük, egy rádióadó lefedi az egész bolygót. Az más kérdés, hogy az átvitel hatásfoka gyalázat, így a vasaló nem fog erről működni. De már készülnek a megoldással, az Intel pl. laborban már 40 %-os hatásfokot ért el...
Előző vagyok:
Intel: 40% gyakorlatilag távolságfüggetlenül (ez a lényeg)
Mostanában már töltőket is csináltak ilyet.
Én nem nagyon örülök ennek - rosszabb, mintha távvezeték alatt 1 méterrel laknál.
Amúgy az energia nagy része így elszáll a levegőbe. Nem valami takarékos módszer. Inkább bedugom azt a kis vékony drótot.
http://www.youtube.com/watch?v=rzIYRxWbm1g
Ebben a videóban van róla szó. Mindenkinek ajánlom, elgondolkodtató!
Tesla feltalálta és bevezethető is lett volna már akkor is,csak bárki ingyen juthatna hozzá ha ismerné a technikáját.Ezért nem valósult meg a mai napig sem.
Elektromos autót is épített,amit vezeték nélkül akart működtetni.Mára megépült az elektromos autója,de inkább az aksit fejlesztenek hozzá,mint hogy ingyen használható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!