Mit jelent a következő: a Föld felszínén azt a mágneses pólust tekintjük északi pólusnak, amely alatt a negatív töltés van?
Mi a negatív töltés?
Továbbá azt irja, hogy jelenleg ez a pólus a földrajzi északi pólus közelében van.
ez hülyeség. a mágneses töltés nincs!!
a föld északi pólusa valójában a (ha egy mágnesként gondolunk rá) a déli pólus és a déli pólusa az északi. mivel egy mágnest fellógatsz akkor a mágnes északi pólusa fog beállni észak felé, de a két azonos pólus taszítja egymást, ezért a észak fél a föld mágneses déli pólusa van.
a földrajzi észak, az az hogy ha ránézel egy térképre, ott a földrajzi észak a föld tetejének a "legmagasabb" pontja, de ez nem egyezik teljesen a mágneses pólussal, van néhány fokos eltérés, és ez a mágneses deklináció
Első hozzászóló: eredetileg én is így értelmeztem, hogy az iránytű miatt van az hogy a földrajzi észak helyén valójában a mágneses dél van és fordítva. Azonban azt továbbra sem értem, hogy miért van az, hogy ha deklinációt feltüntető térképet nézünk, akkor a mágneses északi pólust a földrajzi északi pólus közelében tünteti fel?
első vagyok!
az emberek a Föld mágnesesen déli pólusát(tehát ami északon van) elnevezték északi pólusnak. ezért északi az északi, valójában ott a mágneses déli pólus van és az van eltolódva, csupán elnevezték északnak
értem szoval az északinak kéne délinek lenni, de északinak nevezték el, mert úgy volt régen ésszerű, hogy amerre az északi iránytű mutat, arra van az északi pólus. Közben annak a délinek kéne lenni, de mégis a valóságban északi :)
köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!