Miért rettegek ettöl?
Kutató szeretnék lenni, de mindennap hallani, hogy mekkora áttörést értek el meg hasonlók...
Félek mire én eljutnék oda, már nem marad semmi amit felfedezhetnék...
Engem főleg a Földrajz és a Biológia érdekel.
Ott mi vár még válasz adásra?
Földrajzból még vannak ismeretlen területek - ha máshol ne, akkor a Holdon, Marson, vagy a Jupiter holdjain.
Biológiából viszont százszor több az ismeretlen, mint az ismert!
Biológia: hogyan alakult ki eredetileg az élet a Földön az élettelen anyagokból? Lehet-e modellezni a folyamatot? Vagy legalább arra rá lehet-e jönni, hogy mi lehet egy lehetséges mód, ahogy történhetett (történhetett volna) elvileg?
Szathmáry Eörs: Az élet keletkezése. Link itt:
Mindig van hova fejlődni, mindig lesz olyan, amire nem tudjuk a magyarázatot.A mai napig nem tudjuk legyőzni az öregedést, a HIV, rák ellenszerét nem ismerjük, nem tudjuk gyógyítani például az Alzheimer-kórt,sclerosis multiplexet, a Huntington-kórt,nem tudunk még szerveket előállítani, mint a szív, máj, vese, de ebben is nagy előretörés lesz minden bizonnyal, tünetmentesíteni tudjuk csak az epilepsziát, a psoriasist és még sajnos nagyon hosszú a sor. És akkor még nem is beszélve az őssejtkutatással.
A biológiában, orvostudományban óriási fejlődés várható, ha érdekel az űrkutatás, akkor az asztrobiológiának és a környezetvédelemnek is nagy jövőt jósolnak.
Én biológus szeretnék lenni, nagyon izgalmas terület.
Szóval, a lehetőség előtted. Akkor szembesül igazából az ember ezekkel, ha bekerül ebbe a közegbe és rájön az ember, hogy mennyi mindent nem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!