Biológia házidolgozatnak megfelel ez a kísérlet?
Szerintem jó és érdekes a probléma felvetés, de van néhány kérdés/komment:
1) És hogyan fogod megállapítani, hogy mennyi cukrot bontott el az élesztő? (refraktométerrel lehet mérni cukor fogyást, vagy esetleg must fokolóval) De mindenképpen kell csinálni egy kalibráló sort ismert mennyiségű cukor oldatokkal.
2) Honnan tudod, hogy mikor kell megnézni? (kell csinálni egy pilot kísérletet, amikor bizonyos időnként megnézed, hogy mennyi cukrot bontott el, és ez lesz a vizsgálati időpont)
3) A megfigyelt különbségeket tűrőképességgel csak akkor lehet magyarázni, ha valamilyen változómentén felderíted a tűrőképességet. (T, pH, cukor koncentráció)
4) Honnan szerzel különböző fajú élesztőket?
Szia! Ezeken én is gondolkoztam, köszönöm hozzá a tippeket! :)
Az élesztőfajták (talán) megoldhatók, találtam olyan oldalakat, ahonnan lehet vàsárolni. (Más kérdés, hogy ez a kísérlet megéri-e érte a tortúrát.) Mindenesetre megkérdezem a biológiatanáromat is, hogy mit gondol. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!