Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hova publikálnak korunk nagy...

Hova publikálnak korunk nagy fizikusai, mint Smooth, Hawking vagy Farmpton?

Figyelt kérdés
Olyan oldalt keresek, ahol ingyen el tudom olvasni a legújabb elméleteket, amiket a mai kor fizikusai írtak.
2014. febr. 19. 19:49
 1/8 anonim ***** válasza:
És mit gondolsz, mennyit értenél meg belőle?
2014. febr. 19. 20:11
 2/8 anonim válasza:

Kiegészíteném az első hozzászólót:

És mit gondolsz, mennyit értenél meg belőle, ha még arra sem vagy képes, hogy rákeress guglin?

2014. febr. 19. 20:37
 3/8 A kérdező kommentje:
Nyilvánvalóan, azért kértem a segítséget, mert miután rákerestem, csak olyat találtam ahol a publikációkat pénzért lehet letölteni, másfelől viszont, nem gondolná
2014. febr. 19. 20:41
 4/8 A kérdező kommentje:
elnézést, szóval a nyelvi képességeim tudatában tettem fel ezt a kérdést.
2014. febr. 19. 20:44
 5/8 anonim ***** válasza:

"Hova publikálnak korunk nagy fizikusai, mint Smooth, Hawking vagy Farmpton?"

Elsőként meg kell keresni az adott fizikus publikációs listáját.

Ez megoldható Google-val - például:

[link]

[link]

Általában az adott fizikus weboldalán (akár saját, akár egyetemi) oldalán közölve van:

[link]

[link]

De a Google gyüjti a tudományos kutatások anyagait is:

[link]

[link]

Így tudsz benne keresni:

[link]

Itt vannak felsorolva akadémiai adatbázisok, keresőszolgáltatások:

[link]

2014. febr. 20. 00:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. febr. 20. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Annyit azért tegyünk hozzá, hogy nagy súlyú (úgy mondják, nagy impaktszámú) folyóiratokba. Olyanokba, amelyeket az adott szakterület nagy tekintélyei is annak tartanak. És ezen folyóiratok többnyire kemény pénzekért adják az olvasási lehetőséget. Sokszor azt is kikötik, milyen mértékben hozható az anyag nyilvánosságra.

Naprakész információkkal tehát e folyóiratok rendelkeznek, ebből annyi férhető hozzá a kutató saját weblapján (munkahelyén), amennyit ő fontosnak tart. Egy aktív kutató legutóbbi publikálásait összegyűjteni így meglehetősen nehéz. E célra speciális gyűjtemények és keresők szolgálnak, amiknek a használatára elő kell fizetni. És ha ezeket az illető tudós nem gondozza kellőképpen, még itt is mutatkoznak hiányosságok.

2014. febr. 20. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt hiszem itt elég sok minden elérhető.

[link]

2014. febr. 22. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!