Valaki olvasta Stephen Hawking bármelyik könyvét?
Pedig az Idő rövid története éppenhogy tudományos műnek nevezhető (szerintem), amely a laikusok számára íródott. Épp azoknak, akiknek csak minimális ismereteik vannak a fizikáról, az Univerzumról, de érdeklődn(én)ek ezen dolgok iránt. Könnyen érthető, könnyen emészthető, és a tudomány mai álláspontját pontosan tükrözi ezekkel a benne taglalt dolgokkal kapcsolatban.
Egy mű nem attól lesz tudományos, hogy több benne a képlet, mint az írott szöveg.
A választ nem fejeztem be.Nagyon érthető,biztos sok fizikussal nem ért egyet,én nem véleményezném egyiket sem.
Viszont Hawking gondolatmenete nem csak jó,de sok választ megkaptam.A puding próbája az evés,olvass tőle valamit!
Én olvastam tőle a mindenség elméletét és az idő rövid történetét.Mindkettő közérthető,könnyen emészthető volt,mégis az asztrofizika komoly kérdéseivel foglalkozott.
Szerintem ha Hawkingot akarsz olvasni akkor kezd a mindenség elméletével.Ezen könyve 7 előadást tartalmaz melyek az asztrofizika és a kvantumfizika témakörével foglalkoznak.Mindegyik fejezet mást és mást mutat be ,pl fekete lyukakat és a könyv címét is adó mindenség elméletét.De bármelyik könyvet is olvasod biztosan nem bánod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!