Mi történik, ha 20 fokos szilárd nádcukrot is tartalmazó telített oldatot melegítek? Vagy ha 10 fokon telített oldatot 20 fokra hűtök, miért?
Figyelt kérdés
A nádcukor oldódása endoterm folyamat.2014. febr. 16. 14:03
1/2 A kérdező kommentje:
*100 fokon telített..
2014. febr. 16. 14:12
2/2 EagleHUN válasza:
Ha 20 fokos szilárd nádcukrot tartalmazó telített oldatot melegítesz:
-A szilárd nádcukor el kezd beoldódni, tehát egy darabig az oldatod még telített marad, amikor elfogy a "szilárd" föl nem oldódott anyag és te tovább melegíted, akkor már nem lesz telített az oldatod.
- Ha 100fokon telített oldatot 20 fokra hűtesz, az oldat először túltelítetté válik és elkezd kicsapódni a cukor. Vagyis "szilárd" anyag is lesz benne. Ha megáll a hűtés a kicsapódás addig folytatódik míg a telített állapotot el nem érni az oldat, a túltelítettség meg nem szűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!