Melyik csillag lehet?
Figyelt kérdés
Nem rég egy nagyon fényes csillagot vettem észre. Durván arra található amerre a nap kel fel, és nem sokkal a háztetők felett látható. Olyan fényes, hogy az udvari lámpától is látható. Csillag vagy naprendszerbeli bolygó?
Válaszokat előre is köszönöm!! :)
2014. febr. 13. 16:35
1/10 tsirche válasza:
Ha alacsonya vonul a déli égen keletről nyugatra valószínűleg a Szíriusz (a legfényesebbnek látszó csillag az égbolton a Nap után). Ha magasabban vonul akkor egész sok minden lehetett, akár a Jupiter is (bár az észrevehetően sárgább).
2/10 anonim válasza:
A Vénusz is lehetett, ami ugye ugyanaz mint az esthajnalcsillag.
3/10 anonim válasza:
Nem mindegy mikor láttad. Legegyszerűbb, ha letöltöd a Stellarium nevű programot, és beállítod az időt, amikor láttad. Jupiter, Vénusz, Szíriusz a legesélyesebbek.
4/10 A kérdező kommentje:
Reggel 5 órakor szoktam látni.
2014. febr. 13. 19:45
5/10 fGhw39-84th válasza:
Ha van okostelefonod, akkor tudsz letölteni olyan alkalmazást, ami megmondja, hogy az ég felé fordított mobilod éppen milyen csillagokat, csillagképeket, bolygókat lát.
7/10 anonim válasza:
Tegnap éjjel hiába kerestem a szupernóvát a Nagygöncöl, és a Sarkcsillag között. Igaz hogy telihold volt... meg az a nátriumlámpa az utcán.
8/10 anonim válasza:
9/10 A kérdező kommentje:
Stellárium szerint a Vénusz az.
2014. febr. 16. 05:06
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2014. febr. 16. 05:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!