Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Sókristályt hogyan kell csinálni?

Sókristályt hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés

A gyereknek kel kémiaórára. De nem tudjuk mi az a sómennyiség, amitől el kezd kikristályosodni a belelógatott madzagon. És egyáltalán hogyan is készül?

Pl.: 1 liter vízbe mennyi só kerüljön?

Köszi a válaszokat előre is.


2009. dec. 7. 19:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem odaírni hogy persze minden nap az újabb és újabb keletkezett kristályocskákat le kell kaparni, csak az eredetileg meghagyottat nem :) ( Látványos kristálya van még a rézgálicnak -kék színű alapvetően rombusz alakú-, vagy pl a mangánkloridnak -halvány rózsaszínű döntött hatszögalapú hasáb-. Talán a rézgálic a legkönnyebben kristályosítható, ha sikerül szerezni mindenképp kristályosítsátok :))
2009. dec. 8. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem sikerült:-((

A befőttesüveg és a pálcika már szép kristályos, de a spárgán semmi. Olyan mintha deres lenne csak.Épp csak annyira rakódott le.

Na mindegy, akkor marad a dolgozat és a +5öst elfelejtjük.

2009. dec. 17. 10:58
 13/13 anonim ***** válasza:
A konyhasó nehezen kristályosítható ki sajnos :( De mondom próbáld a rézgálicot! az gyorsabban megy, hátha még belefér az időbe :)
2009. dec. 18. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!