Az Univerzum nyílt vagy zárt rendszer-e? És mit lehet mondani egy galaxisról vagy nap-bolygó rendszerről?
Válaszok elfogadva. Amire kíváncsi voltam, lényegében megtudtam. Az utolsó válasz tömören és frappánsan feltette az i-re a pontot. Ezt érdekes módon már magamnak én is megfogalmaztam, nem azonos, de hasonló módon és matematikai formulával úgy fejeztem ki, hogy: 1 + 1 = 1!
Egy rendszer meg egy rendszer az megint csak egy rendszer. Vagy egy dolog egy dolog meg egy dolog az egy dolog. Ha összeadódtak, eggyé váltak!
Habár csak filozofikusan tudtam megközelíteni a kérdést, mégis a tudományos álláspont érdekelt igazából. Végső soron a filozófiának is fejlődnie kell, és ezt csak akkor érheti el, ha felhasználja és beépíti a tudományos eredményeket, álláspontokat a saját szemléletmódjába, vagyis kiigazítja velük és általuk önmagát, különben üres szócsépléssé, illúziókergetéssé válik. Ezért tettem fel a kérdést a tudományos kategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!