Mi az enzimek négy legfontosabb tulajdonsága?
Figyelt kérdés
2014. febr. 2. 20:03
1/2 anonim válasza:
- fehérjékből, esetleg RNS-ből állnak
- katalizátor hatásuk van, lecsökkentik az aktiválási energiát, de ezt csak megfelelő nyomáson, hőmérsékleten, pH-n, külöben inaktiválódnak
- specifikusak, szóval csak bizonyos reakciókat tudnak irányítani; meghatározott molekulá(k)hoz tudnak kötni, amiből meghatározott molekulá(ka)t tudnak gyártani
Nem tudom, még mi számíthat tulajdonságnak.
2/2 anonim válasza:
- fehérjék
- katalizátorok
- specifikusak
- aktív centrumuk (fehérje spec. része) katalizál csak, melyekhez a szubsztrátok (spec. kiindulási anyagok) képesek kapcsolódni
- hőmérséklet és pH-optimumuk van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!