Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi oxigén található 10m *...

Mennyi oxigén található 10m * 15m*3 m-es tanteremben? Milyen változás tapasztalható az óra végére?

Figyelt kérdés
Lécci segítsetek nagyon nem értem ezt.
2009. dec. 6. 08:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
de ennyit erről, legközelebb fáradjon a számolással valaki más, osszanak ki egy elgépelésért a kutatók mást, van jobb dolgom is mint az embernek segíteni.
2009. dec. 6. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez könnyű.

Sőt számolás nélkül is megadható a megoldás: óra végére mindenki álmos lesz, mert elfogy az oxigén egy része. :)

2009. dec. 6. 17:11
 13/15 anonim ***** válasza:

"de ennyit erről, legközelebb fáradjon a számolással valaki más, osszanak ki egy elgépelésért a kutatók mást,"

B*szki, érdemeid elismerése MELLETT írtam egy pici korrekciót egy elgépelésre, amire te ahelyett, hogy azt mondatd volna, hogy uppsz, tényleg, atom helyett molekula, elkezdtél itten olyan szinten őrjöngeni, mintha legalábbis az anyádat szidtam volna. Kiderült, hogy vegyész vagy, de még mindig azon őrjöngtél, hogy az a hiba nem is hiba. Most meg bevágod a durcit, mint valami hároméves.

Szerintem az egódból egy hangyányit fel kell adni, mert nem az a szemét, aki egy akár véltelenül vétett hibát kijavít a kérdező érdekében (képzeld el, hogy beadja a felafatot oxigénatommal, és levonnak érte egy jegyet), hanem az a hülye, aki erre így reagál.

Vagy tévedek?

2009. dec. 6. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:

"teljesen mindegy a számítás szempontjából, hiszen minden atom/molekula úgyanúgy számít az Avogardo állandónak hála"

igen, tényleg ez olyan szinten őrjöngés mintha anyámat szidtad volna

"Egy dolog, hogy jó vagy matekból, és tudsz számokat szorzni meg ilyesmi, de ésszel él az ember.

De akkor be kell kapcsolni az agyat, és rá kell jönni, hogy hopp, ez még nem megoldás, valami baj van.

Ha ezt nem érted, akkor ne foglalkozz kémiával. "

Igen, ez tényleg egy pici korrekció...

Na de igazad van, elnézésedet kérem hogy mertem válaszolni felvetésedre. Legközelebb nem fordul elő.

2009. dec. 6. 19:00
 15/15 anonim ***** válasza:

A hazugságnak egy elég súlyos formája, amikor szándékosan összekeversz dolgokat azt sugallva, hogy az események máshogy történtek, mint ahogy valójában. A tudományban ez nem jó út, politikusnak kéne menned, ott feltétel hogy jól hazudjon az ember.

Íme az a bizzonyos kis korrekció, ami az én legelső hozzászólásom volt:

„A számolás jónak tűnik, csak ne írjunk már oxigén atomot az oxigén molekula (O2) helyett. Ez bagatell hibának tűnik, de nam az.”

Erre kellett volna azt a bizonyos „uppsz, atomot írtam molekula helyett, kösz hogy észrevetted” jellegű mondatot írnod. A tudomány, kedves barátom jó részt alázatról szól. Ha minden tudós foggal-körömmel, őrjöngve védené a megdőlt téziseit, elírásait, félregépeléseit, akkor hol lennénk ma a tudományban? A középkorban, barátom, vagy még ott se.

Íme a sértődés fázisai:

„teljesen mindegy a számítás szempontjából, hiszen minden atom/molekula úgyanúgy számít az Avogardo állandónak hála”

1) Lekezelő kioktatás, látszik rajta, hogy érted amit mondok, nem is mondasz ellent annak (nem azt állítod, hogy az oxigén atomos, hisz az nyilván hülyeség), hanem TERELSZ, vakítasz, bepróbálkozol, miszerint az Avogadro-állandónak mindegy. Persze, mindegy, hiszen héliumra (atomos gáz) ugyanúgy érvényes mint oxigénre – csakhogy én nem ezt a problémát vettem fel. Aztán ezt kifejtettem bővebben, de még mindig szakmai alapokon. Ami ez után jött, az már mélypont. Íme:

„Miért nem írtad le akkor a számítást? Vagy talán irigykedel a tudásomra? Komolyan nevetséges, hogy kiszámolom a szegény kérdezőnek, erre egyetlen szó miatt így nekiesnek az embernek.”

2) Torzítás, úgy állítod be, mintha egy jelentéktelen szóba kötöttem volna bele, pedig mekkora marha nagy munkát végeztél, kvázi „ez a hála az óriási áldozatért” világérzés. Azt, hogy a számítás EGYÉBKÉNT jó, én is elismertem, bár nyilván meg tudtam volna csinálni.

„Kiváncsi vagyok mennyi a kémiai tudásod az enyémhez képest okos kis mérges barátom”

3) Személyeskedés.

Egy vegyész mesterképzős hallgató

4) Hatalmi érv, azaz „én értek hozzá mert papírom van róla” jellegű aláírás. Peched van, mert nekem is papírom van, ráadásul erősebbnek (vagy legalább hasonlóan erősnek) tűnik, mint a tied, de hát te kezdted ezen a vonalon.

„egy hibát vétettem, gépelés közben,”

5) Torzítás, úgy próbálod beállítani, mintha egy gépelési hiba, elütés volna, holott papírod van róla, hogy tudod: ez ELVI hiba, nem elgépelés.

„de ennyit erről, legközelebb fáradjon a számolással valaki más, osszanak ki egy elgépelésért a kutatók mást, van jobb dolgom is mint az embernek segíteni.”

6) „Dirr-durr, nagy ember vagyok, leereszkedem a pórokhoz, erre belém kötnek, jajajaj.” - Valami ilyesmi érződik ezen.

Szerintem ne foglalkozz tudománnyal, ha ennyire nem bírod elviselni a tényeket és tudományos vitát. Ha az egód ennyire túl van értékelve, akkor menj el kiskirálynak, ott majd ápolják neked az önérzetedet.

2009. dec. 6. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!