Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mobiltelefon töltő leadhat...

Mobiltelefon töltő leadhat halálos áramütést?

Figyelt kérdés
Most olvasom, hogy 25mA már halálos lehet, node a mobilok töltői ilyen 1000mA -t tudnak. Fogtam már meg az usb végét, de még nem ütött agyon az áram, miért nem? Hobbielektronikai áramkörökhöz telefontöltőből jövő áram felhasználható?

2014. jan. 23. 14:31
1 2
 11/15 Wadmalac ***** válasza:

"Megjegyzés Wadmalac válaszához: Valaki egyszer elektródákat szúrt magába, hogy megmérje a teste valós ellenállását. A kísérlet olyan rosszul sikerült, hogy megnyerte a Darwin díjat."

Béke poraira. Nem volt ideje elmesélni, hogy az emberi test ellenállásának kb. 90%-át a bőr ellenállása adja. :)

2014. jan. 28. 07:24
 12/15 A kérdező kommentje:
kimértem persze, különböző töltők mást mást adnak, 5.1V a legjobb ami volt, 5.5V meg a max amit találtam (persze a multiméter pontatlansága kitudja mennyi)
2014. jan. 28. 09:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg! A logikai áramkörök tápfeszültség tűrése biztosan nagyobb mint a műszered pontatlansága. TTL csipeknél pl. 4,5 - 5,5 V.

[link]

Azt javaslom, a rendelkezésre álló teló-töltőket válogasd át a következő szempontok szerint:

1) Válaszd amelyik nagy,és nehéz! Amelyikben hagyományos trafó van, számodra biztonságosabb.

2) Próbaképen terheld meg Pl. 100 ohmos ellenállással! Amelyik a legstabilabb, az lesz jó.

Amelyik roncsolás nélkül nyitható, abba nézz is bele! Van-e benne valami stabilizáló alkatrész? Még egy Z-dióda is jobb mint a semmi.

Már túl vagy az AVR programozó NYÁK-jának háromszori ellenőrzésén. Eső után köpönyeg - azért elküldöm:

[link]

Amilyen egyszerű kis ketyere, olyan sokoldalú.

Ha akarod leírom majd, mit, és hogyan.

2014. jan. 29. 22:38
 14/15 Esprimo Mobile válasza:
Áramütésel kapcsolatban. Ha száraz a böröd akkor elég sok volt kell ahoz hogy áthaladjon rajtad. Én töbször érintettem már a 36-volt 14-amperos elektromos bicaj akkupakk pólusait, meg sem éreztem, pedig heggeszteni is lehet vele zárlat esetén. Viszont olvastam egy cikket hogy egy kinai kiscsajt agyonvágott a töltön lévö iphone 5. Szerintem nem a töltö 5 voltja a veszélyes hanem ha elromlik és átjut a hálózati fázis a töltökábelen és a telefont megfogó egyénen áthaladva talál földet. A 100-amperes 12-voltos teherauto aksi sem ráz meg ha száraz kézzel nyulsz a pólusaihoz. Nedves kéz esetén meg jobb nem nyúlkálni.
2014. dec. 2. 21:14
 15/15 anonim válasza:
25mA nem halálos.
2019. nov. 16. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!