Egy kis segítség fizikára?
Egy kis segítségre lenne szükségünk az öcsémmel fizika órára. Én már régen tanultam ezeket,szóval nem tudok neki segíteni. Kérlek,ha nem nagy gond,segítsetek nekünk!
1.Mekkora távolságot tesz meg a Föld a Nap körüli pályán 1 nap alatt,ha átlagsebessége 30 km/h?
2.Mennyi idő alatt halad át a vonat az alagúton,ha sebessége 15 m/s,a vonat hossza 200m,az alagúté 1600m?
3.Mennyi idő alatt jut el a fény a Naptól a Földre,ha a Nap-Föld távolság 149,5 millió km?
4.Az autó a sebességét 4s alatt 36 km/h-ról 54 km/h-ra növelte. Határozd meg a gyorsulás nagyságát!
5.Milyen hosszú ideig tart a bolygóközi rakéta gyorsulása,ha el kell érnie a 2. kozmikus sebességet,amely értéke 11,2 km/s és a gyorsulásnak 5g-vel kell egyenlőnek lennie,ahol g=9,81 m.s-2?
Hogy lehet ezt ennyire régen tanulni? Most ugye azt nem mondod komolyan, hogy nem tudod kiszámolni azt, hogy 1 napban hány óra van, (segítek: 24). Ezt még be kell szorozni 30-cal és kész az 1.
A 2.-nál a vonat és az alagút hosszának összege a megtett út, és ha tudod hogy mennyivel megy, akkor ki tudod számolni hogy mennyi idő alatt haladt át. t=s/v, remélem ez megy.
3. Kikeresed a fénysebességet a függvénytáblán vagy a wikin, t=s/v.
4. a= deltaV/deltaT, figyelj rá hogy azonos mértékegységeket írj a képletbe.
5. v=a*t, megintcsak figyelj a mértékegységekre.
Általános iskola 7. osztály, vagy minimális gondolkodás, grat hozzá.
#1: Bedőltél a hülyeségnek! :-)
1) 30 km/h ??? 30 km/s !!! Van egy kis különbség.
Bocs második, azt hittem a kérdező vagy... :-)
Tényleg észre kellett volna vennem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!