Valóban igaz, hogy aki sok pénzt akar keresni, annak célszerű a matekra, informatikára, fizikára koncentrálnia, mert ezek hoznak a konyhára?
Egy ismerősöm, aki nagyon okos ember és adok a szavára, mindig ezt mondja. Hogy ezeket kell tanulni, a mérnöki tudományokat, még akkor is, ha nem szeretjük őket, mert talán nem mindenkinek kellemesek, de ezek a leghasznosabbak és ezzel lehet sok pénzt keresni. Igaza van?
Én mindig mindenből nagyon jó voltam (a legrosszabb bizonyítványom egész iskolás karrierem alatt négy négyes volt év végén, általában ennél jobb volt), tehát valamennyi tehetségem, eszem mindenhez van, sok dologban meg kiemelkedő voltam. Most nyelvekkel foglalkozom egyetemen, de sokat gondolkodom rajta, hogy nem a reál-vonalon kellett volna-e elindulnom. Biztos vagyok benne, hogyha hobbinak azt választanám, akkor pl. könnyűszerrel megtanulnám az informatikát. Nem az érdekel a legjobban, de nem tudom, hogy azt érdemesebb-e választani, ami érdekel, vagy azt, ami hasznos. Anyagi szabadságot akarok, hogy úgy élhessem az életem, ahogy tetszik.
Ez jó kérdés, szerintem igen.
Ha valaki úgy akarja élni az életét, ahogy tetszik, a legjobb, ha mindkét vonalon jó.
Ha megtartod a humán tárgyakat hobbiszinten, esetleg még fejleszted is benne magad, de foglalkozol a reál tárgyakkal is, az csak jó lehet és így egyszerre több lesz a lehetőséged elhelyezkedni és azzal is foglalkozol, ami érdekel.
" A felső rétegbe nem a mérnöki vagy orvosi foglalkozásúak tartoznak. Inkább a pénzügyi szakemberek, vállalkozók, ügyvédek, jogászok."
Ezért tart itt a világ, ahol :-)
Szerintem igaza van az ismerősödnek.
Külföldön dolgozom, és ahogy látom nagyon sok mérnök, és egyéb hasonló szaktudású emberre van itt szükség.
A gazdag országokban nagyon fejlődik minden, sok az építkezés, fejlődik az infrastruktúra, stb... Itt főként az olajban gazdag országokat kell érteni.
Például egy építész, olajipari szakember, informatikus nagyon jól tud keresni. De ezen kívül is nagyon sok szakemberre van igény, ami többé-kevésbé ezekhez a témákhoz kötődik, a munkavédelemtől, a környezetgazdálkodásig.
Ha újrakezdhetném akkor biztos én is ezen a vonalon indulnék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!