A boncolás jó dolog! Mégpedig azért, mert egyrészt megállapítják a halál pontos okét, másrészt pedig ha olyan dologban halt meg, ami boncoláskor derül csak ki, sok-sok ember életét mentheti meg, pl. félrekezelés, ritka elváltozás stb.
Az tény, hogy többnyire nehéz elfogadni, hogy egy szerettünket vadidegenek "felkaszabolják", de nagyon fontos ügy érdekében teszik nem pedig passzióból vagy hullagyalázhatnékból.
2009. dec. 2. 15:29
12/18 anonim válasza:
Igen!Mindenkit felboncolnak!!Mit gondolsz hová viszik először az elhunytat? Patológiára!!
2009. dec. 7. 06:59
13/18 anonim válasza:
A boncolás akkor kötelező, ha hamvasztás lesz ill. a korábbiakban leirtak szerint akkor, ha a halál oka nem tisztázott. A család kérheti a boncolás elengedését, de ehhez az adott intézet ill. a patológia vezetőjének is hozzá kell járulnia. Létezik olyan is, hogy részleges boncolás (ilyenkor a koponyát nem nyitják meg). Ez sokszor a boncolást ellenzőknek is elfogadható köztes megoldás. Egyébként az, hogy minden halott a patológiára kerül, még nem jelenti azt, hogy mindenkit fel is boncolnak.
2009. dec. 7. 17:38
14/18 anonim válasza:
Szia!
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy mindenkit felboncolnak kivétel ez alól azon emberek, akiknek áttétes igazolt daganata van.Aláíratnak veled egy "boncolás mellőzése"dokumentumot, melyben kéred, hogy szeretnéd ,ha nem "bántanák" de elutasítják.Ez olyan formai dolog.Nekem ezt egy patológus mondta a patológián.
2009. dec. 8. 01:11
15/18 anonim válasza:
Be lehet nyújtani egy kérvényt a Pathologia vezető főorvosához, amit úgy hívnak "elengedés". Ha ő úgy látja, a halál oka nem kétséges, akkor természetesen nem boncolják fel. De: ekkor nem lehet hamvasztani, és ami ettől sokkal durvább:általában ezért a főorvosok kicsikarják a paraszolvenciát. szó szerint kicsikarják!
2009. dec. 8. 07:41
16/18 anonim válasza:
Tegnap vettem meg a Helyszínelők című könyvet és abban azt írták, hogy mindenkit felboncolnak. Függetlenül a halál okától,módjától.
2009. dec. 8. 14:17
17/18 anonim válasza:
Patológián dolgoztam több évet, tudok ezt-azt. Úgyhogy a választ lásd fentebb egyel. (tegnap 7.00.körül)
2009. dec. 9. 08:45
18/18 anonim válasza:
A boncolás attól függ:
- mennyi időt töltött a beteg a kórházban halála előtt (ha pár órát vagy max. 24 órát, akkor kötelező a boncolás)
- volt-e ismert "boncolást elengedhető" baja, pl. áttétes rák, mert akkor nem boncolnak.
- ismert betegség és hosszas kórházi kezelés után nem kötelező boncolni, még akkor sem, ha hamvasztás lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!