Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biológia 8. osztály értitek?

Biológia 8. osztály értitek?

Figyelt kérdés

Tedd a nagybetűket a megfelelő helyre!

A,nyál B,gyomornedv C,Mindkettő D, egyik sem

a,szerepe van az emésztésben

b,fehérjebontó

c,mirigyek termelik

d,pépessé teszi a falatot

e,mennyisége állandó

f,a keményítőt bontja cukorrá

Az ember emésztőszervrendszerének melyik részére ismersz a mondatok alapján?

a, Nagy űrtartalmú (kb 3,5l) szerv, nyálkahártyája alatt több rétegben izomszövet van ..............

b,Benne a táplálék feldarabolódik és nyállal keveredik ............

2014. jan. 12. 14:03
 1/3 anonim ***** válasza:

a rosseb érti.

de én belenéztem 30 évesen a hetedikses kémiakönybe, első harmadába, s odáig fogtam fel, hogy atom, atommag, proton+, electron-, neutron, az elektronhéj már nem tetszik főleg, hogy külső, amikor már azt mondják, hogy nem is keringenek, hanem csakúgy megjelennek meg eltűnnek hol itt hol ott az atommag körül.

mondja már nekem meg azt meg valaki, hogy érti valaki ezt a hablatyot 12-13 évesen?

2014. jan. 12. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Istenem...... Gondolj már bele ezekbe józan paraszti ésszel, ember. És ez vonatkozik az 1. hozzászólóra is. Én sem szeretem a biológiát, sőt kimondottan utálom. DE ebbe csak bele kell gondolni. A nyálat nyilván mirigyek termelik, nem? A falatot is pépessé teszi. Mindkettőnek szerepe van az emésztésben (nyál, gyomornedv). A másodiknál az a, nyilván a gyomor.. A második se nehéz, csak nyisd ki a könyved, és abba mindenre ott van a válasz, ezek nem nehezek, ennél csak rosszabb lesz.
2014. jan. 12. 19:23
 3/3 A kérdező kommentje:
Segítséget kértem,nem kioktatást! :)
2014. jan. 22. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!