Biológiából szükségem lenne néhány fogalom definiálására, ötletek?
A következő fogalmak várnak rövid definiálásra:
Ideg
Receptor
Mozgató idegsejt
Dúc
Inger
Minden segítséget és választ előre is köszönök!
Ideg: Az idegek a környéki idegrendszerben található idegrostkötegek. 31 pár gerincvelői ideg és 12 pár agyideg van az embernél.
Receptor: Ami felvesz valamilyen fizikai ingert pl a szem a fényt vagy a fül a levegő rezgését stb.
Mozgató idegsejt: Izmoknak adnak jeleket hogy megfeszüljenek avagy jöjjenek működésbe, a reflexkörben nagy szerepe van.
Dúc: van az úgynevezett dúcidegrendszer. Dúcidegrendszerűek a rovarok. A dúc=agy=érzékszervek helye.
Inger: Pl fény,rezgés,hő,nyomás, ezeket egy receptor veszi fel és alakítja ingerületté.
Most tanultam ezeket, 5 ös lett a dogám belőle :D
14/f 8. osztály
Mi is nemrég írtunk belőle, csak szinte semmit sem definiáltunk. Nem is hozott nagy meglepetést, hogy 5-ös tanulók is (köztük én is) hármasokat írtunk, ezért újra írásra fog kerülni, azért írtam ki a kérdést, hogy legalább a korábban kérdezettekre tudjak olyan választ adni, ami el is fogadandó...
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!