Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biológiából szükségem lenne...

Biológiából szükségem lenne néhány fogalom definiálására, ötletek?

Figyelt kérdés

A következő fogalmak várnak rövid definiálásra:

Ideg

Receptor

Mozgató idegsejt

Dúc

Inger

Minden segítséget és választ előre is köszönök!

2013. máj. 29. 18:05
 1/4 anonim válasza:
100%

Ideg: Az idegek a környéki idegrendszerben található idegrostkötegek. 31 pár gerincvelői ideg és 12 pár agyideg van az embernél.

Receptor: Ami felvesz valamilyen fizikai ingert pl a szem a fényt vagy a fül a levegő rezgését stb.

Mozgató idegsejt: Izmoknak adnak jeleket hogy megfeszüljenek avagy jöjjenek működésbe, a reflexkörben nagy szerepe van.

Dúc: van az úgynevezett dúcidegrendszer. Dúcidegrendszerűek a rovarok. A dúc=agy=érzékszervek helye.

Inger: Pl fény,rezgés,hő,nyomás, ezeket egy receptor veszi fel és alakítja ingerületté.

Most tanultam ezeket, 5 ös lett a dogám belőle :D

14/f 8. osztály

2013. máj. 29. 18:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Mi is nemrég írtunk belőle, csak szinte semmit sem definiáltunk. Nem is hozott nagy meglepetést, hogy 5-ös tanulók is (köztük én is) hármasokat írtunk, ezért újra írásra fog kerülni, azért írtam ki a kérdést, hogy legalább a korábban kérdezettekre tudjak olyan választ adni, ami el is fogadandó...

Köszi a segítséget!

2013. máj. 29. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:
gondolom embertanról van szó, ebben az esetben a dúc, az idegsejt csoportosulás a környéki idegrendszerben
2013. máj. 29. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:
A receptor nem csak fizikai ingert vesz fel. A receptorok a sejt felszínén vagy belsejében található makromolekulák amelyek serkentése vagy gátlása anyagcserefolyamatok befolyásolását indítja el.
2013. máj. 29. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!