Ha két fekete lyuk találkozik egymással, mi történik?
Két lehetőség van, az egyik, hogy a két fekete lyuk eggyé olvad, és még nagyobbá válik, a másik, hogy egymástól szívnak el energiát. Ez utóbbi valósul meg, ha két galaxis összeütközik. Ime egy példa:
Első, hogy jön ide a galaxis? Nem kötekedve kérdem, csak nem értem, de szeretném érteni.
Szerintem amúgy eleve lehetetlen helyzet, hogy két fekete lyuk találkozzon, de ha mégis, akkor tényleg eggyé olvadnak. Azt elképzelhetőnek tartom.
Úgy jön ide, hogy a galaxisok közepén egy szupermasszív fekete lyuk van. De mint tudod azokat nem lehet látni, mert a gravitáció nem engedi ki a fényt sem, így csak a körülöttük keringő csillagok és csillagport lehet látni.
A kép amit linkeltem két galaxis ütközésének egy pillanatát ábrázolja, ami persze évmilliókig is tarthat (csak rákerestem google-n).
...de ettől még a vonzás két középpontú marad...
Mivel a fekete lyuk közelében közel végtelenül lelassul az idő, ez talán az idők végezetén történhet meg, amikor az összes ilyen szingularitás eggyé készül olvadni, de az idő aszimptotikusan lassul.
Vagy az idő hasonló dimenziói miatt összeolvadnak a határon?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!