Miért nem lehet szeszes erjesztéssel 12-15% nál nagyobb alkoholtartalmú italt előállítani?
Figyelt kérdés
2013. dec. 23. 19:15
1/3 anonim válasza:
Azt biztos hallottad, hogy az alkohol fertőtlenít. Vagyis megöli a mikroorganizmusokat. Az alkoholos erjedés is egy ilyen biológiai fermentáció. Ez az a koncentráció, amit az élesztősejtek még elviselnek. Ennél töményebb alkoholban már ők is elpusztulnának.
2/3 anonim válasza:
Bizonyos szempontból pontosan úgy viselkednek, mint jelenleg az emberek a bolygón. Felhasználják a rendelkezésre álló energiaforrásokat (cukor - szén/kőolaj), miközben olyan anyagokat hoznak létre, amelyek mérgezőek rájuk nézve (alkohol - CO2).
3/3 anonim válasza:
Élesztő függő. Újvilági borokban reduktív eljárással akár 16-18v/v -t is előállítanak.
Ebben a diában találhatsz borkészítéssel kapcsolatos jóságokat: [link]
Erjesztés utáni lepárlással elég magas alkohol fokot el lehet érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!