Azt mondják a Fold egyszer el fog pusztulni. Hogy fog ez kinezni? Az emberek addigra nem lesznek?
Vagy kihalnak előtte, vagy elkoltoznek a Marsra?
Azt mondják, a Föld élete véges, nem tudom hany ezer vagy millió év mulva. De ha igen, az milyen lesz? Az emberek kihalnak, nem fogják latni?
Azt nem lehet tudni hogy addigra mi lesz az emberekkel.
Elvileg a Nap amikor vörös óriássá duzzad, akkor fogja elnyelni a földet meg még ki tudja hány környező bolygót (modellek szerint).
A Nap több mint 7,5 milliárd év múlva válik vörös óriássá és gyakorlatilag beolvad majd a nap anyagába. A Marsra is ugyan ez a sors vár majd.
De ez még jó sokára lesz, a Föld még az élete felénél sem jár. Az eddigi 4,6 milliárd évhez képest az ember megjelenése csak egy pillanat.
Hogy addigra lesznek-e emberek azt nem tudjuk. Ha lesznek is, biztosan egész mások lesznek mint most. Ez a sok milliárd év az evolúciónak is rengeteg idő. Biztos valamilyen irányba fejlődnek majd. Lehet egész másképp néznek majd ki mint a mai emberek. Teljesen más lesz a technika, környezet, kultúra, minden. De ez még olyan rengeteg idő, hogy bármi megtörténhet. Lehet hogy jön egy olyan betegség, ami majdnem az összes embert kiirtja. Lehet hogy egy háborúban fognak kipusztulni. Olyan teóriát is hallottam, hogy a nyersanyagok elfogyása miatt kőkorszaki szintre fog visszazuhanni a színvonal.
Na meg a Nap vörös óriássá duzzadása sem egy pillanat. Már évmilliókkal előtte is tapasztalni lehet a fokozódó hőséget és sugárzást.
Ha addigra lesznek is a mai embereknek leszármazottjai, egészen biztos hogy nem úgy fognak élni mint mi most. Nem neteznek majd, nem járnak autókkal buszokkal iskolába, dolgozni, nem nézik majd a retek klubbon az X-faktort, nem ünnepelnek Karácsonyt stb. De ennél pontosabbat nem lehet tudni.
Nem biztos hogy a Földet is befogja majd nyelni a nap,van olyan elmélet hogy felfúvódó csillag eltolja majd magaelőtt
De ez az élet szempontjából lényegtelen,így is élhetetlen lesz majd a felszín
Az embereknek és a többi magasabbrendű élőlénynek még kb 1 milliárd év van itt hátra,másfél milliárd év múlva már csak mikróbák fognak tudni megélni,ezután nemsokkal akkora lesz már a forróság hogy minden élet kipusztul,3,5 milliárd év múlva pedig a nap elnyeli a Földet ha elnyeli...:)
A Marson még nyernénk pár százmillió évet
Ideális célpont lenne a Gliese581c,mai technikával viszont még nem lehet odautazni(20,5 fényév),másfélszer akkora mint a Föld,a lakható zónában kering,és bőségesen van rajta víz,a csillaga pedig még sok milliárd éven keresztül égni fog
Érdekes, hogy mikor válik a Nap vörös óriássá. Te 3,5 milliárd évet írsz, a Wikipedia 4-5-ről ír, én meg ezt a 7,5-öt tudtam. Igaz, nem vagyok csillagász.
Közben találtam egy cikket, pont ide vág. Itt 7,59-et írnak: [link]
A mi szempontunkból teljesen mindegy hogy 3 vagy 7 milliárd év:D
Emberek szerintem már réges régen nem fognak élni ezen a bolygón
Mi fog történni, amikor vége lesz a világnak?
A BIBLIA EZT ÍRJA: „A világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké” (1JÁNOS 2:17).
„A világ”, melynek el kell múlnia, nem a földet jelenti, hanem azoknak az embereknek a világát, akik nem Isten akaratával összhangban élnek. Ahogyan egy sebész eltávolítja a rákos daganatot, hogy megmentse a beteg életét, úgy Isten is eltávolítja a gonoszokat, hogy a jó emberek élvezhessék az életet a földön (Zsoltárok 37:9). Ennek fényében elmondhatjuk, hogy a világvége jó dolog.
Ezt a derűs oldalt hangsúlyozzák azok a bibliafordítások, melyek „a világ vége” helyett „a világrendszer befejezése”, illetve „a kor befejeződése” kifejezést használják (Máté 24:3, Csia-fordítás). Mivel az emberiség is, és a föld is megmarad, nem logikus, hogy egy új kor kezdődik, vagyis egy új világrendszer jön el a vég után? A Biblia szerint így lesz, hiszen beszél egy eljövendő világrendszerről (Lukács 18:30).
Jézus a „megújult világ” kifejezést használta, mivel vissza fogja állítani az eredeti állapotokat, melyeket Isten az emberiségnek szánt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!