ISON sebessége?
"A harmadik kozmikus sebesség a Naprendszert parabolapályán elhagyó test indítási sebessége (a Föld távolságában 42,3 km/s)."
Igen fontos kitétel, hogy A FÖLD TÁVOLSÁGÁBAN.
A Nap felszínén például a szökési sebesség (amely minden esetben kisebb, mint a parabolapályához szükséges sebesség) 617,54 km/s.
Az üstökös napközelben kb. 355 km/s sebességgel haladt,
tehát semmilyen ellentmondás nincs, az üstökös nem tudja elhagyni a Naprendszert.
Pedro
""A harmadik kozmikus sebesség a Naprendszert parabolapályán elhagyó test indítási sebessége (a Föld távolságában 42,3 km/s)."
Igen fontos kitétel, hogy A FÖLD TÁVOLSÁGÁBAN."
Pont ezért fura, hogy amikor a Föld pályáját keresztezte, akkor már bőven 60 km/s felett volt a sebessége ha jól emléxem (?).
Ezt nem tudom, de szerintem nem lehetséges.
Ha a Nap közelében a szökési sebesség alatt volt, akkor a Föld pályájánál sem lehetett felette.
Legalábbis szerintem.
Hol olvastad ezt a 60-65 km/s-et? Mert ez nekem nem akar stimmelni. Szerintem ez valami téves adat lesz.
Persze az is lehet, hogy én tévedek, de nekem ez jön ki...
Pedro
42 km/s sebességgel halad most, hogy elérte a Föld pályáját. A harmadik kozmikus sebesség ebben a távolságban 42,3 km/s. Nagyon messzire fog kirepülni, a Naprendszer szélére. Valahová az Oort-felhő környékére, vagy azon is túl. Könnyes búcsú... Többé nem látjuk. Mi már biztosan nem. És nem csak azért, mert csupán egy halom por maradt belőle...
Szép útja lesz kifelé. Én szívesen cserélnék vele - úgy 40-50 év múlva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!