Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lesz akkor, ha mi nem leszünk?

Mi lesz akkor, ha mi nem leszünk?

Figyelt kérdés
Mi lesz az után,hogy meghaltunk? Azt mondják,hogy egy másik ember testébe kerülünk(újszülött),de az előzőre nem emlékszünk.Jó,jó,de mi van akkor,ha az emberiség pusztul ki,akkor nem lesz több élet,ember,akkor mi hol leszünk mik leszünk?Én ebbe nagyon sokszor belegondolok,és tök fura,nem leszünk semmik.Vagyis nem is tudom elképzelni.
2009. nov. 25. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok kultúra , vallás meg minden izé máshogy érelmezi ezt a dolgot, de biztosan senki sem tudja hogy mi lesz velünk akkor. Igen vannak akik visszajönnek a halálból és mindenféle dolgokról beszélnek és akkor már mindenki elhiszi nekik . De hát az hogy 2 percre meghalsz vagy nem tudom mennyi idöre és utánna meg feléledsz :D az nem ugyanaz mintha örökre meghalnál. Vannak olyanok akik azt mondják hogy nincs semmi sem, hisz milenne, mások azt mondják amit te is leirtál hogy átköltözünk új testbe stb... nagyon sok variáció van ,de az sztem biztos hogy ezt senki se tudja 100%ra hogy mi lesz. Max csak reménykedik benne hogy az lesz , vagy reméli hogy nem lesz az.
2009. nov. 25. 22:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:) Várom a többit!:)
2009. nov. 25. 22:15
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából jól leírta az előző, én még annyit tennék hozzá, hogy tegyük fel, hogy halálunk után újszülöttként kezdünk megint, és minden elfelejtődik, ami az előző életben történt. Ebben az esetben tulajdonképpen mi különbség van a "teljes" meghalás (minden értelemben teljesen megszűnsz létezni semmi lélek, stb.) és e között a te szempontodból? Az egyéniséged a tapasztalataid, az emlékeid minden minden megszűnik, tehát te is megszűnsz, az meg elég sovány vigasz, hogy előröl végigsz*phatsz egy életet, jó eséllyel egy csóró 3-ik világbeli ország szerencsétlen polgáraként.
2009. nov. 25. 22:25
 4/11 anonim válasza:
72%
kihalnak az emberek, jönn az új evolúció csotány, krokodilemberekkel akik inteligensebbek lesznek felfedezik a mi kulturánkat
2009. nov. 25. 22:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan az lesz mint az ember születése előtt: semmi, nem lesz tudatod, tehát nem érzékelsz semmit.
2009. nov. 25. 22:50
 6/11 anonim válasza:

Honnan tudjuk, hogy nem érzékelünk semmit? Azt tudhatjuk, hogy a testünk elenyészik. Többet nem tudhatunk.

Nem emlékszem az író nevére, sem a könyv címére sajnos, egy ateista magyar mérnökembernek volt baleset következtében halálközeli élménye, amit objektíven, a maga műszaki pontosságával leír. Nem halt meg nyilván, de néhány fontos adalékot szolgáltathat a tapasztalata a kérdéshez.

Ájult állapotban feküdt az aszfalton, szeme csukva, mozogni nem tudott. Azt tapasztalta, hogy "felszáll" a testéről, és a magasból látja a saját testét élettelenül heverni, meg az embereket szaladgálni maga körül. Az orvos arcára később emlékezett, ő szólította meg a kórházban, hogy ugye ön volt ott nálam amikor ájultan feküdtem? Emlékszem az arcára. A doki ki volt akadva.

Tudott olvasni a gondolatokban. Érzékelte, hogy pár kocsival arrébb egy nő érte imádkozik. Mások felelőtlennek gondolták, ami rosszul esett neki.

A kérdésed egyébként jogos, de erre igazi tapasztalati (tehát tudományos) választ objektíve nem lehet adni.

Én személy szerint elhiszem az evangéliumok tudósítását Jézus feltámadásáról, mert 500 szemtanúja volt Jézusnak halála után. Továbbá a 12 közül 10 vállalta a kivégzést, de nem vonta vissza ezt az állítását. Jézus úgy állította be magát, mint akit az atya küldött, és mint ilyen, kompetens a teáltalad feltett kérdésben nyilatkozni. Azt mondta, ő újra eljön, és akkor mindenki új testet kapva feltámad (ennek tudományos módszerei előttünk nem ismertek), és ő maga fog ítélni mindenki felett a cselekedeteinek megfelelően. Kivéve azokat, akik megragadták az ő váltsághalálát, mert azok nem mennek ítéletre, hanem úgy veszi őket az atya, mintha 100%-ot teljesítettek volna.

De jó lenne, ha ezeket a kérdéseket tudományosan ki lehetne kutatni! De itt nemcsak a tapasztalati módszerek,hanem az anyaghoz nem kötődő matematika is csődöt mond, használhatatlan. Kár.

2009. nov. 25. 23:32
 7/11 anonim válasza:

Hát én a Bibliában nem hiszek. Szóval én inkább biológia alapokra vezetném ezt vissza. És a kérdésedet is máshogyan értelmeztem. Ha mindenki meghalna akkor mi lenne. Akkor csak az emberek halnának meg, de a Föld még nem, így a bioorganizmusok, egysejtűek tovább élnének ami egy új élet kialakítását tenné lehetővé.

Amúgy a mai emberi tevékenység tényleg oda vezet, hogy egyszer talán nem is olyan sokára nem tudjuk fenntartani magunkat. Ezután én már csak abban reménykedek, hogy az embertől értelmesebb nemzedék jön jön létre (vagy nevzhetjük evolúciónak vagy bárminek).

Kicsit drasztikus tudom.(várom is a kritikákat)

2009. nov. 26. 13:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Azok a vallások, ahonnan a lélekvándorlás tanítása ered, azt mondják, hogy ebben az esetben vagy véget ér a lélekvándorlás, és mindenki eljut a nirvánába, és beolvad a világszellembe, vagy a lelkek odáig süllyednek, hogy mindegyikük állatként él tovább.
2009. nov. 26. 17:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Az fölöttébb érdekes matematikai bukfenc lenne, ha újjászületnénk, mivel pl 2000 éve kb 100 millióan éltek a Földön (még régebbről nem is beszélve), most meg 6 milliárdan...
2009. nov. 26. 17:56
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,sokat megtudtam tőletek! Amúgy van olyan,hogy az ember állatként folytatja életét?
2009. nov. 26. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!