Ki ez az előadó? (új szerű fizikai elméletek, metafizika)
arról szoktak beszélni,hogy az anyag igazából energia ő meg azt mondta,hogy információ, kvantumfizikáról is beszél, meg sok progresszív dologról ami nem elfogadott tény csak elméletek.
nem jut eszembe a neve
metafizika az az ezoterikus marhaságok összefoglaló neve, annak nincs köze a fizikához :D
Nem Michio Kaku-ra gondolsz?
tudom,hogy nincs köze hozzá de ő már olyasmikről is beszél a fizika kapcsán ami elég földön túli :DD
nem sajna, egy magyarra gondolok
A mi egyik fizikus tanárunk is szokott célozgatni Istenre és földöntúli dolgokra, de nem erősen és rámenősen, és amit mond, az mindig igaz.
Nálunk az információ kérdését olyan tárgykörben hozta fel, mint valami "kezdeti feltételt", mert levezettük (nyilván nem pontosan, csak nagy lépésekben), hogy az Univerzum születéséhez, a Nagy Bummhoz már t=-0 időpontban kellett lennie valamilyen információnak.
De nekünk is beszélt másfajta információkról, mert ez az információs felfogás sok mindenen átsegít gondolkozásban. Meg szokta mondani az információra nem igaz a megmaradás, az terjed, osztódik, nő, na meg vizsga előtt néha eltűnik a semmiben :D
Nyilván az volt a lényeg, hogy beleköss :)
Igen, pontosan tudom, mi az a nagy bumm. Pont azt akartam érzékeltetni ezzel a mondattal, hogy azelőtt még kellett lennie valaminek. (Ettől még az általunk érzékelhető és látható univerzum akkor "jött létre". Idézőjelben már jó lesz?)
"mert levezettük (nyilván nem pontosan, csak nagy lépésekben), hogy az Univerzum születéséhez, a Nagy Bummhoz már t=-0 időpontban kellett lennie valamilyen információnak. "
Ezt kifejtenéd részletesebben?
Kérdező: félek, hogy Egelyre, Kisfaludyra, vagy valami hasonló "szaktekintélyre" gondolhatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!