Csak én félek a haláltól?
Bárki akivel beszéltem, mindig azt mondják hogy ők nem félnek a haláltól.
Én viszont nagyon is. A tudat hogy egy nap megszűnök létezni nem nyugalommal tölt el hanem borzasztó nagy nyomással. Velem van a baj?

Én is nagyon félek, nincs veled baj.
Sokan csak letagadják, pedig ők is félnek valójában.
Bízom benne, hogy hátha van túlvilág, és nem szűnünk meg létezni.

Szerintem igazándiból mindenki fél tőle, csak nem birják felfogni. Pont ma mondtam a páromnak, hogy valószínű mi már leéltük az életünk felét.
De nem szabad ezen agyalnod, mert befordulsz. Tudod, élj a mának. Élvezd az életed. Mire eljön a halál ideje már sokmindenen túlleszel, valószínüleg az öregkor is megvisel majd és majd akkor nem fogod olyan sötéten látni.

Minek félni tőle? Úgyis eljön egyszer, ha félsz tőle, ha nem, az aggódásra fordított időt hasznosabban is eltöltheted.
Nekem van egy amúgy is logikus elképzelésem a halálról, szóval nincs mitől tartanom. Én inkább attól tartok, hogy sokat fogok szenvedni, mielőtt meghalok.

Magától a haláltól nem félek. Én a vele járó szenvedéstöl félek.
Pl. tegyük fel, egy rabló megtámadna, és azzal fenyegetne, hogy adjam oda minden értékemet, mert megnyom egy gombot, és egy szemvillanás alatt atomjaimra bomlok,kiröhögném, mert nem félnék a megsemmisüléstől.
De ha azzal fenyegetne, hogy halálra kinoz, akkor nagyon besz*rnék, és odaadnám mindenemet.

Tini koromban még maga a halál, tehát az utána semmi gondolata elrettentett.
Most már inkább csak két dolog, amire nem jó gondolni, maga a haldoklás és az, hogy mennyi dolgot hagy az ember befejezetlenül, mennyi dolog marad, amit nem tudok majd kipipálni a bakancslistán.

Nekem is van egy cáfolhatatlan és bizonyíthatatlan elméletem.
Eszerint az emberi agy működése, illetve tulajdonképpen a tudatos működése nem korlátozódik a 3 térdimenziónkra. Az erősen vitatott paranormális képességek, ha akár teória szintjén elfogadjuk a létezésüket, 4 dimenzióban való agyműködéssel illetve 4 D-ben való cselekvőképességgel magyarázhatóak.
Ebben az esetben "tudatunk" egy négydimenziós kiterjedésű valami, aminek az anyagi lét csupán egy 3D-s "síkmetszete".
A halállal ez az egy "réteg" esik csak ki, a tudat elválik a mi 3 dimenziós anyagi világunktól.
Ettől még ez a "maradék" 4D-s tudat tovább létezik és marad rálátása a 3D-s világunkra, sőt, esetlegesen be tud lépni és befolyásolni tudja azt. Ekkor részben (esetleg elektromágneses anomáliák formájában) megjelenik ezen anyagi világban.
És ezzel máris megvan a hipotézis a szellemek magyarázatára is.
Szerintem hipotézisnek szódával elmegy.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!