Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen iskolát kell végeznem...

Nagy L. Áron kérdése:

Milyen iskolát kell végeznem hogy zoológus legyek?

Figyelt kérdés
középsuli,egyetem
2013. dec. 9. 14:41
 1/4 hollófernyiges ***** válasza:
Biológus szak valamelyik egyetemen (mondjuk az ELTÉn). De arra számíts, hogy abból nem leszel gazdag :P
2013. dec. 9. 14:45
 2/4 Csxeba ***** válasza:
Biológus szak és szupraindividuális biológia (vagy ökológia) szakirány. De mehetsz az állatorvosira is, illetve Gödöllőre az agrártudományi egyetemre, ott is képeznek biológust és ott jobban mennek ezek a szakirányok. A tudományegyetemek biológus képzése inkább a molekuláris biológiára és a biotechnológiára van ráálva.
2013. dec. 9. 15:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Mint minden biológusnak az alapvető útvonal középiskolai érettségi, majd (az új rendszerben) valamelyik egyetemen biológia (esetleg hasonló) alapszak, azután megfelelő mesterszak. Opcionálisan posztgraduális képzésben valamelyik szakirányú doktori iskola, de ez inkább a tudományos előmenetel feltétele.

Középiskola gyakorlatilag mindegy, azért jó lenne biológia esetleg kémia emelt óraszámú osztályban végezni.

Egyetem attól függ, hogy zoológia mely területével kívánsz foglalkozni, én személy szerint alapképzéshez pont nem az ELTE-t ajánlanám, hanem valamelyik vidéki egyetemet, vagy a SZIE ÁOTK-t.

További tájékozódási lehetőség a felvi.hu vagy az egyetemek honlapja:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. dec. 9. 15:30
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2013. dec. 26. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!