Tényleg lelehet állítattni a szivünket, ha akarjuk?
Figyelt kérdés
Hallottam olyanról, hogy volt aki annyira megtudta magát nyugtani, hogy szépen lassan lelessult a szivverése, és leállt teljesen. És meghalt. Lehetséges ez? Valaki anyira meditál, megnyugszik, hogy ugy lelassul a szivverése, hogy leáll?
Tudtommal létezik olyan, hogy egy nagyon gyakorlott szerzetes, fakír vagy hasonló ember le tudja lassítani az életműködéseit, rengeteg meditáció árán, és tetszhalott állapotba kerül... Lelassul a szívverése, nem érezni kézzel a pulzusát, a légzésfrekvenciája is kevesebb lesz. Szerintem ők ebbe nem halnak bele, mert hozzászoktak, kontrollálják magukat.
De azt nem hinném, hogy teljesen le tudnák állítani pl. a szívüket, és így megölnék magukat.
2009. nov. 22. 21:04
13/23 anonim válasza:
Meditáló embereket vizsgáltak meg..és valójában képesek ilyesmikre az emberek.
2009. nov. 22. 21:23
14/23 anonim válasza:
20:26-os vagyok. Ez tényleg ezért van.
2009. nov. 22. 21:31
15/23 anonim válasza:
Egyes profi céllövők és ijászok le tudják pusztán koncentrálással lassítani a szívverésüket. Mérések szerint a lövés pillanatában néha több, mint 1 másodperc telik el két szívverés között. Ez persze nem leállítás, csak lassul a pulzus.
Szerintem teljesen megállítani viszont nem lehet így.
2009. nov. 22. 21:40
16/23 anonim válasza:
a belső szerveidet a gerincvelő irányítja, és mivel azzal nem tudsz gondolkodni, így elég nehéz a szívet is megállítani tudatosan. Amint megáll, onnantól szinte azonnal megkezdődik a szervezet károsodása, főleg az agyé.
2009. nov. 23. 00:18
17/23 anonim válasza:
Szerintem mindennek van egy mondja :természetesen ugy nem tudod irányítani a szívedet hogy áljon le !! De ugy igen hogy gyorsuljon fel pl : hogy futsz !!
2009. nov. 23. 16:56
18/23 anonim válasza:
tegnap 21:40
Ott van ez az Armstrong gyerek. 32-35 körüli az átlagpulzusa, neki is simán van másodperces rés 1-1 ütés közt.
2009. nov. 23. 17:37
19/23 anonim válasza:
Állítólag indiai jógik nagyon le tudják lassitani, alig érezhető a pulzus, aztán élve eltemettetik magukat. És onnan élve kerülnek ki!
2009. nov. 23. 23:30
20/23 anonim válasza:
17:37: Igen, de egy sportlövőnek normális pulzusa van a lövés előtt egy perccel, a lövés pillanatában hihetetlenül alacsony a pulzusa, majd utána újra normális. Tehát pusztán koncentrálással lassítja a pulzusát, ez lett volna a lényeg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!