Valóban nem lesznek kék szemű, vörös hajú, világos bőrű emberek pár száz éven belül, ahogy azt a tudósok jósolják, ha igaz mi az oka?
Figyelt kérdés
Több külföldi oldalon is olvastam már ezt, de normális válasz még nem érkezett sehonnan.2013. dec. 4. 22:30
1/4 anonim válasza:
Lehet, arra gondoltak a tudósok, hogy a föld népessége a jelenlegi ütemben keveredik, az említett tulajdonságokat hordozó gének recesszívek lesznek. De, ha ez bekövetkezik akkor is akadnak majd vörös hajúak, kék szeműek, fehér bőrűek, csak kevesebben.
2/4 anonim válasza:
Szerintem is a rasszok keveredésére gondolhattak a tudósok. Ha megnézed, már most eléggé keveredett népek vannak a világ minden táján. Volt szerencsém elég sok országban megfordulni az USA-tól a távol keletig... Azt lehet tapasztalni, hogy a nyugati fejlődő országokban sokkal többféle rasszba tartozó ember él, mint az elmaradottabb Kelet Európai régiókban. Pl. Németország bizonyos városaiban nem tudsz úgy végigmenni az utcán, hogy ne találkozz legalább egy négerrel, törökkel, arabbal vagy kínaival. Ugyanez vonatkozik az USA-ra is. Magyarországra már kevésbé. Itt nálunk a nyugathoz képest viszonylag megvan az etnikai "tisztaság"...
3/4 anonim válasza:
Teljesen eltűnni nem fog, bár nem tudom, hogy mekkora allélgyakorisággal számoltak.
4/4 anonim válasza:
Én azt olvastam, hogy a kék szem tulajdonképpen egy génhiba, úgyhogy biztosan lesznek kék szemű emberek. A másik lehetőség, hogy a géneket nagyon sokáig lehet úgy hordozni, hogy nem bukkannak felszínre, tehát ezzel a módszerrel is simán megmaradhatnak a kék szeműek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!