Gőzturbina, generátor házilag?
válts sírhelyet, vegyél koporsót, fizesd ki a temetést.
mert amikor majd rád robban az egész, jobb, ha legalább erre nem kell költenie a családodnak
Veszel egy bombabiztos házat.
Már a gőzgépeknél is a kazánrobbanás volt a leggyakoribb halálos baleset.
És a gőzgépekhez még nagyságrendekkel alacsonyabb gőznyomás elég volt.
Egyébként kicsiben max kísérletnek lesz jó, mert mint fent írták, jó hatásfokhoz nagy méretek kellenek.
Most csak saccperkábé számolok, de mondjuk egy átlagos személyautó generátor meghajtásához hasonló turbina-méretek esetén kellene vagy 500 bar, azt meg mondjuk 20 literes kazántartályból talán fél-egy percig tudnál meghajtani. Ehhez meg előtte két kanna szénnel forraltad a vizet legalább egy órát.
Erőműnek elég gyatra.
Nem vagyok hülye, láttam az 1 literes tartályt.
Csak az eredményed még az általam írt méretkategóriában is nagyon soványka lesz.
Ha nem zavar, hogy a kísérleten kívül semmi hasznod nem lesz belőle, akkor csak rajta.
Ilyen kis méretkategóriában én a radiális Pelton-turbinát ajánlanám, közvetlenül a lapátra fújó fúvókával.
A tartály méretezése nyomásra Q lényeges, egy literes tartály pár száz bar nyomáson eldurranva megfelel egy kézigránátnak.
Biztonsági szelep nélkül öngyilkossági kísérlet, de még azzal is kell megbízható nyomásmérő, hogy tudd, ha futni kell.
Tartály helyett szerintem csőkazán kellene, amibe mondjuk egy fogaskerék-szivattyú pumpálja a vizet. Mert ugyebár a vizet a kazánnyomásnál nagyobb nyomással lehet csak bejuttatni és folyamatos működéshez víz-utánpótlás kell.
És mindezt rohadtul össze kell hangolni, hogy pont annyi víz menjen be, amennyit el is tud forralni és távozni tud a turbina felé gőz formájában.
Nem egyszerű játék és elég sok ponton életveszélyesen balesetveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!