Kék lombik melegítése?
Figyelt kérdés
Kék lombik kísérlet elvégzésénél, ha melegítem az oldatot, több vagy kevesebb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy elszíntelenedjen?2013. nov. 28. 16:05
1/4 anonim válasza:
Kevesebb. Hiszen magasabb hőmérsékleten nő a reakciósebesség.
Első körben tehát biztosan gyorsabb lenne. Az már más kérdés, hogy ha nagyon felmelegíted nem biztos, hogy szépen működni fog, hiszen az oxigén oldhatósága a hőmérséklet emelkedésével viszont rohamosan csökken az elegyben.
2/4 A kérdező kommentje:
ez minden esetben igaz? Én azért vagyok gondba vele, mert ugye a kísérlet végbemeneteléhez glükózra van szükség, és, ha az elbomlik, nem tud végbemenni a reakció.
2013. nov. 28. 17:46
3/4 anonim válasza:
Még ha forralod az oldatot, a glükóz akkor sem fog elbomlani!
De nyilván, ha a körülmények ellehetetlenítik a reakciót, akkor nem lesz reakció, de akkor annak a sebességéről sincs értelme beszélni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2013. nov. 28. 18:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!