Kicsi "áram" probléma. Valaki megmondaná nekem mi ez?
Már írtam ki korábban erről kérdést.
Az volt a lényeg,hogy zuhanyoztam és egy picikét megcsípett a zuhanyrózsa.Ez után viszont megint megcsípett,kb.egy héttel utána,de nem is az,hanem,hogy belement,kicsit megrázta a kezem.
Aztán-mivel amúgy is akartuk hívni-elhívtuk a szerelőt.Van egy bojlerünk,és azzal is volt egy-két dolog,hogy később kapcsolt,ilyesmik.
A szerelő megcsinálta,de én ma is éreztem kicsit,hogy mintha közeledett volna áram a zuhanyrózsából.Éreztem,ahogy ott van.De szerencsére nem annyira csípett,meg rázott,mert amúgy is elkaptam a kezem.
Szóval,ez mitől van?Mi ez?
A bojlerre azért nem igazán gyanakodnék,mert a szerelő elvileg megcsinálta.
A másik dolog,hogy a szerelés utáni estén nem volt ilyesmi,de most megint.
Gondolom nem túl normális az ilyen.Már -hiába csak kicsit megcsípett,meg picit éreztem csak-a zuhanyzástól is tartottam.
Szerintem csak velem volt ilyen a családban,mással nem.
Miért van ez?Légyszi csak normális válaszokat,komolyan kérdezem.
Az is lehet,hogy nem áram,hanem más?Akkor mi?Fel vagyok töltődve?
Bocsi,amiért hosszú lett,de fontosnak tartottam minden infót leírni.
Előre köszönöm az értelmes válaszokat.
Valami szivárgó áram lehet, a lakás vízvezeték hálózata összeköttetésben van valami rosszul szigetelt berendezéssel, hálózati elemmel.
Ezt érdemes alaposan kivizsgáltatni egy villanyszerelővel aki kiméri.
Köszönöm mindkettőtöknek a választ! :))
Mentek a zöldek.
Második:Igazából is-is.Volt,hogy a lábamon volt egy csípés.De amikor a kezembe ment,az nem csak egy csípés volt,bár az se tartott sokáig.Az olyan,rezgés szerű volt.
Mondjuk túl sokáig egyik se tart,mert elveszem a kezem onnan,meg arrébb viszem a lábam,meg ilyesmi.
#3-as arra akar kilukadni, hogy statikus feltöltődés/kisülés okozza-e a "csípést", vagy valami állandó, de kis mértékű áramszivárgás lehet-e a háttérben. Ha előbbi, akkor semmi baj, ez egy ilyen műfaj - bajod nem lesz belőle (ha nincs pacemakered). Esetleg a zuhanyrózsát egy vékony fémvezetékkel rá lehetne kötni a zuhanytálcára, vagy a bojler egyik vízcsövére, így megszűnne az ilyen probléma.
Ellenben ha valami szivárgó áram okozza (akár egy hibás szigetelésű vezeték a falban, amelyből az áram az enyhén nedves falon keresztül a zuhanyrózsába köt ki, akár más miatt), az veszélyes lehet, mert semmi garancia nincs rá, hogy nem romlik a vezeték minősége. Előfordulhat, hogy a komplett 230V, csillapítás, ellenállás nélkül köt ki a zuhanyrózsában, aminek nem igazán szokott jó vége lenni.
Mindenesetre tényleg érdemes lenne meginterjuvolnod a többi családtagodat, hogy ők is éreztek-e már ilyet zuhanyzás közben. Az kevés, hogy "SZERINTED csak veled volt ilyen a családban". Érezhették, csak esetleg nem tulajdonítottak neki jelentőséget, vagy nem jutott eszükbe megemlíteni, vagy akármi.
Szerintem mindenképpen érdemes lenne egy villanyszerelőnek megemlíteni a dolgot, nehogy valami komolyabb probléma legyen ebből a későbbiekben. Tudod, a medve és az áram nem játék.
Köszönöm,hogy írtál :)
Majd megkérdezem a többi családtagot is,bár két fürdőszobánk van,és nem mindenki a lentit használja,így a másikban lehet nincs ilyen gond.
Mikor említettem nekik,hogy volt velem ilyen,nem mondták,hogy velük ilyen történt volna.Anyukám még egyenesen meg is lepődött,hogy ez hogy lehet.
De biztonság kedvéért megkérdezem még egyszer.
Igen, tényleg statikus töltésre gondoltam. Ez kellemetlen, de veszélytelen.
Érintsd meg fáziskeresővel a zuhanyrózsát. Ha világít, akkor baj van, ne állj addig alá, amíg ki nem lett javítva.
Még két kérdésem lenne,köszönöm ha erre is válaszolsz:
1.Ezt a szerelő konkrétan hogy tudja megállapítani?Milyen módszerrel?
2.Ha -tegyük fel-csak velem történik ilyen (de majd még rákérdezek),akkor az mire utalhat? statikus feltöltődés/kisülésre?
Szerintem már érvénytelen a 2 kérdésem.
Köszönöm az azóta érkezett,újabb választ is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!