Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi miatt van ma,2013. nov.16-á...

Mi miatt van ma,2013. nov.16-án a Holdnak ilyen hatalmas udvara?

Figyelt kérdés
Ráadásul nem csak hatalmas, de több színű sáv veszi körbe. Távcsővel nézve is gyönyörű, de még soha nem láttam ilyet, pedig jó néhány éve pásztázom az éjszakai égboltot!

2013. nov. 17. 01:16
 1/7 anonim ***** válasza:

A Hold ugyan olyan mint mindig, a légkör változhat.

[link]

2013. nov. 17. 03:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tán mert akkora köd van, mint a fene? Nagyon párás a levegő, nálunk az orrunkig se látni, Ferihegyen meg nem szállhatnak le a gépek a köd miatt.
2013. nov. 17. 07:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Telihold + hatalmas köd
2013. nov. 17. 08:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is észrevettem. Kb. ugyanaz az ok, mint a szivárványnál. A Holdról visszaverődött fény megtört a párás levegőben lévő vízcseppeken, így alkotva egy kör alakú egy Hold-szivárványt :)
2013. nov. 17. 09:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szegeden nem volt köd, csak elenyésző talajközeli, de a Hold nagyon tisztán látszott. Bár körülötte bárányfelhő-szerűség volt, de mint már írtam, távcsővel néztem és minden tisztán kivehető volt a Holdon. Csak körülötte volt a szabályos szivárvány-sáv a színekkel tökéletesen kivehetően, a sávokon kívül pedig a bárányfelhő-szerű foszlányok.
2013. nov. 17. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:

#4 vagyok

Attól még, hogy nem volt köd, párás volt a levegő.

2013. nov. 17. 10:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen elképzelhető! Számomra csak azért volt érdekes, mert teliholdra "kattanok"! Mióta az eszem tudom, a többi emberrel ellentétben imádom a teliholdat (alvási szempontokat nézve) és igyekszem úgy elaludni, hogy rám világítson! Pár évtized alatt soha nem tapasztaltam még ilyet! Kicsi országban élünk. Lehet, hogy Szeged általában véve jóval szárazabb az ország többi részénél és ezért nem volt még ilyen élményben részem? Innen nem u.azt látom, mint egy pesti lakos?
2013. nov. 17. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!