Holonom kényszerfeltételek?
Figyelt kérdés
Lagrange-formalizmusnál nem vagyok biztos valamiben. Holonom feltételnél mindig szabadsági fokok - kényszerek számú általánosított koordinátánk lesz. Ha egy rendszerben van két test és mindkettőnek fejenként két szabadsági foka van, amik egyébként ugyanazok, akkor négy szabadsági foka lesz a rendszernek vagy kettő? Én négyre tippelnék, mert csak így jön ki a feladatmegoldásom jóra, de nem vagyok benne biztos. Megerősítené valaki? Illetve hogy döntöm el egy kényszerről, hogy anholonom-e?2013. nov. 16. 14:56
1/1 Dagadozó Agy válasza:
Megoldódott a feladat? Gondolom igen, mert eltelt majdnem 8 év.
A holonom kényszert úgy lehet felismerni, hogy csak a koordináták szerepelnek benne.
Anholonom kényszerben a koordináták deriváltja is benne van.
A konkrét példa (kicsit pontatlan a kérdésben a megfogalmazás, de az érzésem ez): két testnek két-két szab. foka van, de azok testenként ugyanazok, akkor az összesen két szab. fok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!