Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az almafáim csak tél közepére...

Az almafáim csak tél közepére - végére hullajtják el a leveleiket. Miért?

Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
nem tudom, de ajánlom figyelmedbe Bálint gazda honlapját.
2013. nov. 4. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Jól tűrik a hideget.
2013. nov. 4. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Fajtától, kortól, és időjárástól is függ.

A fiatal golden fám úgy zöldell mintha nyár lenne, az idősebb húsvéti rozmaringon már alig van levél.

A fiatal őszibarack pedig már rég lehullajtotta mindet.

A szilvák közül is van amelyik csak elkezdte hullajtani, a másik már épp befejezi.

A fiatal, egészséges, erős hajtásúak tovább zöldellnek.

2013. nov. 4. 17:10
 4/6 anonim ***** válasza:

A 3. válasz tökéletes, csak egy megjegyzés: amikor volt kertem, az utolsó két-három évben még novemberben és decemberben is volt gyümölcs rajtuk, nem potyogott le. A levelek nagyja addigra már igen.

Az egyik különösen meleg évben pedig novemberben tele volt a kert ibolyával... :)

2013. nov. 4. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Utsó! Most is van már ibolya! És néhány szem virág az aranyvesszőn is!!! :)
2013. nov. 5. 15:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Biztos nagyon szép nálatok. :)

Én idő közben elköltöztem, és most nincs kertem. :(((

A szomszédban voltak egyébként különféle színű rózsák is, amikben jó sokáig lehetett gyönyörködni, meg egy bordó levelű bokor. Télen csak a hatalmas fenyő zöldellt; de aztán tavasszal sorra virágzottak a fák mindkét kertben (cseresznye, alma, körte, szilva), ill. egy bodza- és egy rózsaszín virágú bokor is. Szép volt, hiányzik. :(

2013. nov. 5. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!