Valaki megmondaná, mi ezeknek a feladatoknak az eredménye?
Ma dolgozatot írtunk fizikából, kíváncsi lennék, jók lettek-e az eredményeim, de nem biztos... Megpróbálom leírni a feladatokat, de nem tudom, jól emlékszem-e.
1. Egy 10 m hosszú vashuzal hőmérséklete 20 °C. Melegítés után 15 mm hosszúságváltozás tapasztalható. Mekkora lett a vashuzal hőmérséklete, ha a vas lineáris hőtágulási együtthatója 1,1 x 10^-5 1/°C?
2. Egy folyadékot 20 °C-ról 60 °C-ra melegítve 2 %-os térfogatnövekedés tapasztalható. Mekkora a térfogati hőtágulási együtthatója?
3. Egy rézszobor -20 °C-ról 40 °C-ra melegszik, a hőtágulás után 1 m^3 a térfogata. Mekkora volt az eredeti térfogata, ha a réz térfogati hőtágulási együtthatója 4,8 x 10^-5 1/°C (ez lehet, hogy nem így volt)?
1) A kérdésednek nem a tudományok rovatban van a helye.
2) A megoldások: eső után köpönyeg.
3) Lefogadom, nem emlékszel, hogy a dolgozatban mennyi jött ki.
4) Baromi egyszerűek, számold ki újra, figyelj oda!
5) Miért dolgoztatnál másokat? Semmiért. xD
6) (ez lehet, hogy nem így volt)? Lehet, hogy a többi se?
Soroljam még?
7) Úgyis rövidesen megtudod! xD
Nem tudom, a fizika szerinted hova tartozik, ha nem a tudományokhoz... És emlékszem a megoldásokra is, amik kijöttek, mert ilyen jó a memóriám, képzeld. Az első nekem 156, a második 0,0255, a harmadik 0,99. Gondoltam vannak még segítőkész emberek is, akik hajlandóak feláldozni 5 percet az életükből, hogy megoldjanak három kis feladatot, csakhogy csillapítsák a kíváncsiságom, amíg a tanár ki nem osztja a dolgozatokat kábé 3 hét múlva, mert úgy szokta...
De úgy látszik, senki sem szereti, ha dolgoztatják, csak kötekedésre van energiája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!