Ritaaa333 kérdése:
A fizika tanárunk egy ilyen kérdést tett fel házi feladatnak: Miért nem esznek Tibetben kemény tojást? Ha valaki megmondaná a helyes választ azt nagyon megköszönném. ^^
Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 18:49
1/3 Shai-Hulud válasza:
Mert Tibet igen magasan fekszik, emiatt alacsony a légnyomás. Kisebb nyomáson viszont a víz alacsonyabb hőfokon forr, tehát a tojásfőző víz sem 100 fokos, hanem jóval alacsonyabb.
Így viszont lényegesen hosszabb idő kell a tojásnak, hogy megfőjön. És ki akarna a keménytojásra 10 perc helyett 40 percet várni?
Pedro
2/3 anonim válasza:
Jaja,egyetértek előzővel.
Tibetben az alacsony légnyomás miatt már 40-50 fokon forrni kezd a víz. Így szinte lehetetlen elérni a 90-100 Fokos viz hőfokot(szabadtéren),mert hamarabb elpárolog az edényből,minthogy keményre meg főjjön a tojás.
Ehhez ott már kukta kellene.
3/3 A kérdező kommentje:
értem.:) nagyon szépen köszönöm.:D
2012. jún. 12. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!