Ellepték a katicabogarak a lakást, ez mit jelenthet?
Jelzem, én a katicabogaraknak drukkolok... :D
De találtam néhány ellentmondó véleményt:
1. Egy bizonyos "Bekecsi Szabó László növényvédő szakmérnök a Borsnak elmondta: a népi hagyományok, valamint a hosszú évek tapasztalatai, továbbá a nagyszülők elmondása szerint, ha ilyenkor, szeptember vége táján rövidebb az ökörfarkkóró virágokkal telt szára, úgy hosszabb, de enyhe tél várható. Ám amikor – mint idén is – hosszúra nőtt a növény szára, akkor rövidebb, de kemény lesz a tél." (Bors és egy blog)
2. Szeptember 29-e a népi kalendárium szerint időjósló nap:
3. Egy komolyabbnak tűnő cikk:
Hát, majd kiderül... Mindenesetre a remény hal meg utoljára...
"...akkor ezek szerint nem lesz kemény telünk"
Hát én nem vennék rá mérget!
Ha ezt hallom: "Brit tudósok megállapították...", - már röhögőgörcs.
És lásd még az indiánok és a varázsló esetét is...
:D:D:D
Kár, hogy nem ELŐREjelzés. :C
Egyébként én ez ta Spektrumon hallottam. Ott van egy műsor, amiben összeállítják a top 10 "leg" állatokat, és volt egy rész, amiben a top 10 "jövőbe látó" állatot állították össze, és ott a katica lett az első, és ott is azt mondták, hogy sosem tévednek.
Enyhe tél alatt meg ugye nem azt kell érteni, hogy nem lesz hó, hanem hogy nem lesznek tartósan -15 vagy -20 fokok gondolom
Aki az ősz közepén azt mondja, hogy a tél hidegebb/melegebb lesz az átlagosnál, az 50% eséllyel tippel.
Aki ennél többet mond, az hazudik, ámít, bohóckodik.
Senki nem tudja.
@ 7.:
Nem baj, poénnak jó. :)
Most elgondolkodtam azon, hogy a kérdező katicái nem elbújni akartak-e a hideg tél elől... Lehet, hogy ők is urbanizálódnak, mint egyes madarak.
Mindenesetre remélem, hogy nem lesz olyan hosszú és hideg tél, mint 2009/2010-ben volt. Kb. áprilisban már csapatostul, ezrével lepték el a madarak a szántóföldeket, mezőket a környékünkön; gondolom, az erdőkben már nem találtak ennivalót maguknak.
Nem mellesleg én is inkább bentről szeretek gyönyörködni a hóesésben és a havas tájban; a zimankót és a latyakot pedig utálom.
Úgyhogy valaki igazán intézkedhetne az illetékeseknél. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!