Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van határa az Univerzumnak?

Van határa az Univerzumnak?

Figyelt kérdés
Ha van, mi van utána?
2008. júl. 4. 23:25
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%

Nincs!

Az emberi elme nem ismerheti meg a végtelen teret, meg tudja fogalmazni (matematika),de megismerni képtelen, mert a tér is végtelen!

Szegény ember számára nem marad más hátra, mint a megismerés végtelen folyamata!

2008. dec. 3. 23:50
 12/16 anonim válasza:
34%
Bocs, elküldtem! mmihaly23.
2008. dec. 3. 23:52
 13/16 anonim válasza:
88%

Csak a pontosítás végett!

Az univerzum határai; Az ember meg tudja fogalmazni a végtelen fogalmát csak, elképzelni nem tudja! Ebből számomra az, az egyszerű következtetés adódik, hogy az emberi megismerés is végtelen, vagyis szegény ember soha nem jut el az univerzum teljes megismerésének a határáig, mivel, mint ilyen, az nem létezik!

Ebből a gondolatból életünk sok érdekes alapkérdéseihez is eljuthatunk!

Maradok tisztelettel Megyeri Mihály!

Sokat dumálok, de pontosítani akartam!

Az asszony is szokta mondani!

Bocsi!

2008. dec. 4. 03:28
 14/16 anonim válasza:
48%

elvileg át lehetne lépni a fénysebeséget-hiperhajtőművekkel-természetes ezt nem a scifikból szedtem már tettek rá kisérleteket hogy különböző feketelyukak segítségével(nano méretekben kell gondolkodni) átlépjék a mi 4dimentiónkat ha ennek segitségével átlépnénk a fénysebességet már elentmondanánk a fizika eddigi törvényének hiszen a relativitás elmélet kimondja, hogy a fénysebesség az eddigi legnagyob sebesség és nem lehet átlépni. Tehát a ha a világyegyetem tágul-mégpedig tágul-képzelj el egy lufit ami nincs felfújva-ha rajolsz rá pöttyöket majd felfujod, akkor a pontok távolabb lesznek egymástól-ez van a bolygókkal- a világegyetem tágul-arra nincs emberi szó h milyen formába. De vissza kanyaodhatunk az eredeti kérdéshez- ami tágul..az hogy lehet végtelen??

Ezt ember nem fogj felfogni :)

2009. aug. 2. 19:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
ha a fénysebességet túllépjük, azért vigyázni is kell! ha ilyesmihez jutnánk, fel kellene adni az eddigi életünket!hiszen mire visszajutnánk a Földre beszámolni, h mi a helyzet, addigra kb. senki nem élne azok közül, akiket ismertünk
2009. nov. 19. 18:57
 16/16 anonim válasza:
100%
Van határa, hiszen tágul. Az egész mindenség egy gombostűfejnyi méretből lett ekkora. Hatalmas volt a tömege, akkor jött a Nagy Bumm. Azóta tágul. Kérdés, h mikor olyan picike volt, mi vette körül. Na, az az, ami az univerzum túloldalán van. Emberi ésszel felfoghatatlan, mert "most még csak tükör által, homályosan látunk, akkor majd színről színre". Az életemet tenném rá, h odaát a "Mennyek Országa" van; vagyis olyan hely, ami nem üres, ahonnan származunk mélyen, s ahova még visszajuthatunk. Testtel fel nem fogható.
2012. aug. 14. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!