Van határa az Univerzumnak?
Nincs!
Az emberi elme nem ismerheti meg a végtelen teret, meg tudja fogalmazni (matematika),de megismerni képtelen, mert a tér is végtelen!
Szegény ember számára nem marad más hátra, mint a megismerés végtelen folyamata!
Csak a pontosítás végett!
Az univerzum határai; Az ember meg tudja fogalmazni a végtelen fogalmát csak, elképzelni nem tudja! Ebből számomra az, az egyszerű következtetés adódik, hogy az emberi megismerés is végtelen, vagyis szegény ember soha nem jut el az univerzum teljes megismerésének a határáig, mivel, mint ilyen, az nem létezik!
Ebből a gondolatból életünk sok érdekes alapkérdéseihez is eljuthatunk!
Maradok tisztelettel Megyeri Mihály!
Sokat dumálok, de pontosítani akartam!
Az asszony is szokta mondani!
Bocsi!
elvileg át lehetne lépni a fénysebeséget-hiperhajtőművekkel-természetes ezt nem a scifikból szedtem már tettek rá kisérleteket hogy különböző feketelyukak segítségével(nano méretekben kell gondolkodni) átlépjék a mi 4dimentiónkat ha ennek segitségével átlépnénk a fénysebességet már elentmondanánk a fizika eddigi törvényének hiszen a relativitás elmélet kimondja, hogy a fénysebesség az eddigi legnagyob sebesség és nem lehet átlépni. Tehát a ha a világyegyetem tágul-mégpedig tágul-képzelj el egy lufit ami nincs felfújva-ha rajolsz rá pöttyöket majd felfujod, akkor a pontok távolabb lesznek egymástól-ez van a bolygókkal- a világegyetem tágul-arra nincs emberi szó h milyen formába. De vissza kanyaodhatunk az eredeti kérdéshez- ami tágul..az hogy lehet végtelen??
Ezt ember nem fogj felfogni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!