#9:
Igen, csak a függvénynek a teleport pollanatában szakadása van. :)
#10:
Inkább csiribá. :D
A lényege az lenne, hogy a 3 térdimenzióban nincs mozgás egyáltalán. Itt eltűnik, ott megjelenik. Nincs értelme a sebesség szónak.
"Igen, csak a függvénynek a teleport pollanatában szakadása van"
Ezért reklámozom a saját változatomat. :))
"Két különböző időpontban ugyanazon test két helyzete közti szakasz vagy vektor."
(#4, 14:42)
:D
Amúgy akár teleport, akár nem (a függvény szakad vagy sem), mindenképpen csak időben van értelme az elmozdulásnak, azt nem lehet kikerülni.
Hogy ez az időintervallum a nullához konvergál, az más kérdés, de nulla nem lehet, mert akkor egyszerre létezik két helyen. Persze elvben ez sem kizárt, de az már szerintem nem "elmozdulás".
:)
#14: az időben szakadásos mozgásgörbe mozgópontja nincs időben egyszerre ugyanazon a helyen.
Lásd ctg függvény y értékét. Mondj egy x-et, ahol egyszerre két y értéked van. :)
"nincs időben egyszerre ugyanazon a helyen"
Úgy érted, egy időben két helyen?
Én is ezt írtam. Vagy félreértem, amit írtál. :)
Nem vagyok nagy matekos, de szerintem nem lehet nulla. A ctg függvény sincs értelmezve a pi helyen, csak két irányból konvergál a végtelenhez. Ezt szoktuk néha +/- végtelenként írni, de nem lehet egyszerre mindkét előjelű végtelen sem, mert akkor nem lenne függvény.
Inkább ez a függvény jobb példa:
{ha x<=0 --> 0; ha x>0 --> 1}
A teleportálás inkább ehhez hasonlítana, de itt sincs olyan x érték, amihez két y tartozna. Nullánál 0 az értéke, és attól nagyobb x esetén 1, de a lépésköz nem lehet nulla, mert akkor az x is nulla maradna.
:)
"itt sincs olyan x érték, amihez két y tartozna"
Erről van szó. Tehát nincs olyan sem, hogy itt is van meg ott is van. A két időpont közt mégis nulla idő van. A határérték érdekes játék.
"A határérték érdekes játék."
Hát igen, ez örök kérdés, hogy ha egy intervallum szélessége nullához tart, akkor lehet-e nulla.
Vegyük mondjuk a differenciálhányados definícióját. Ugye egy függyvény két pontjára illesztjük a szelőt, és a két pont távolságát minden határon túl csükkentjük. Ha ez elérhetné a nullát, akkor hogyan értelmezzük a rájuk fektetett egyenest?
De ez tényleg meddő vita, és a kérdéstől is elkanyarodtunk kicsit. :)
Respect.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!