Mitől ¸¸színváltós˝ a szemem?
Nem hemotróf(azaz kétszínű,vagy micsoda),a két szemem színe egyforma.Átlagban olyasmi kék a szemem,mint ez:
Csak sokkal,de sokkal halványabb.Már-már ilyen fehéres kék.Már régebb óta tudom,hogy mindig másmilyennek látszik.Nézegettem a régebbi fotóimat egyik nap(nappali kép mindegyik),és azt látom,hogy valamely fotókon szürke,máskor meg tiszta zöld a szemem(nem hordok kontaklencsét,és szemüveg nélkül lettem lefényképezve midnen esetben).
Ez a fényviszonyok változásának tudható be?
Szerintem igen, a fényviszonyok miatt lehet minimális eltérés. (Esetleg a környező színek miatt is picit más árnyalatnak látszódhat.)
De főleg optikai csalódás lehet, lásd itt:
A tartós változás megint egy másik téma:
"Changes (lightening or darkening) of eye colors during puberty, early childhood, pregnancy, and sometimes after serious trauma (like heterochromia) do represent cause for plausible argument to state that some eyes can or do change, based on chemical reactions and hormonal changes within the body.
Studies on Caucasian twins, both fraternal and identical, have shown that eye color over time can be subject to change, and major demelanization of the iris may also be genetically determined."
U. i.: A két színű szem egyébként a heterochromia. :)
De, a heterokrómia (vagy heterochromia) "különböző színűség"-et jelent. (A "hetero" görög szó, megtalálod pl. a heterogén, heteroszexuális stb. szavakban is; a "homo" [= azonos] ellentéte.)
Csak azért írtam egyébként, mert nem tudtad a kifejezést.
Szívesen. :)
Ha tényleg "lájkolsz", akkor nem fogsz megsértődni azon, ha javaslom, hogy az írásjelek után üss szóközt. :)
(Pont, vessző, felkiáltójel, kérdőjel stb. után; az úgy szabályos. Egyébként jó látni, hogy egyetlen vesszőhibád sincs; ritkaság sajnos, sokan szinte teljesen vesszők nélkül írnak.)
Miért furcsa? Nézd csak meg a kézírásodat: ott is ugyanakkora helyet hagysz az írásjelek után, mint az egyes szavak után. (Ha esetleg már nem emlékszel 1. osztályos korodra, mindig oda kellett tenni a kisujjadat, hogy megszokd a helykihagyást; vagy "kis karikányi" helyet kellett kihagyni.)
Általánosban és középiskolában egyébként én is inkább humános voltam, de aztán felnőttem a matekhoz is. :D
A fizikával és a kémiával csak elvoltam, amennyire nagyon kellett, ezeket azóta sem tudtam igazán megkedvelni. (Bár a látványos kísérleteket nagyon bírom. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!