Valaki aki tanult/tanul vagy egyszerűen csak ért hozzá:részecskefizikai, kvantummechanikai, vagy akár atomfizikai NAGYON alap feladatokat tudna írni?
Azért kéne mert van egy iszonyat idegesítő troll,aki magát kvantumfizikusnak képzeli,és amikor megkéri valaki hogy meséljen már el neki valami kvantumfizikás dolgot (QED,Schrödinger egyenletek,Coulumb-gát,Heisenberg féle határozatlansági reláció) akkor nemes egyszerűséggel kitér előle azzal hogy :
-a:Nincs rá időm...
-b:Memnnyit lennél hajlandó fizetni az oktatásodért...
-c:Hülye vagy hozzá
Szóval valami nagyon alap számítást vagy választós ,esetleg magyarázós feladatot kérnék,aminek gyakorlott embernél a megoldás nem telik tovább 4 percnél.
Tehát ha ránéz,akkor leírhatja két sorban a végeredményt.
És másik fontos dolog:KÉRLEK CSAK A FELADATOT ÍRJÁTOK LE!NEM kérek MEGOLDÁSOKAT!Ugyanis szeretném ha ő,saját fejéből számolná ki.
A feladatokat előre is köszönöm.
A kvantumfizika nem csak mellébeszélés?
Úgy értve, hogy nincs is mit számolni, csak azt kell mondani, hogy ha pontosabban mérem az egyiket, azzal odébblököm, és pontatlanabb lesz a másik.
Szerintem ennyi az egész.
Miért nem kérdezed meg egyszerűen tőle, hogy hol végzett és mikor. :)
Egyébként "okos enged szamár szenved" mondást se feledd.
üdv
28/F
LastOne.left
Én nem akarok senki tollával se ékeskedni.
Itt is elmondom:egy marék homokhoz hasonlíthat a tudásom kvantumfizika terén.
Pont ezért kérnék valami nagyon alap feladatot.
És az egyetlen normálisan válaszoló válaszolónak üzenném (7-esnek):Kösz,de erre elég könnyen rávághatná hogy "1997-es évfolyam,az ELTE TTK-n"
Ha megnézi a neten a tanári névsort akkor akárki tanítványának mondhatná magát.
És 4-es:Na a szóban forgó troll is körülbelül olyan mint te.Azt hiszi ennyiből áll,és máris megkoronázza magát a kvantumfiziks címmel.Elárulom:Az origón meg indexen tényleg csak ennyit olvashatsz róla,de már láttam szakkönyvet és abban voltak képletek szép mennyiségben.
Kedves Kérdező!
Én merő véletlenségből valóban az 1997-es évfolyamhoz tartoztam az ELTE TTK-n. :)
Vannak nagyon egyszerű feladatok kvantummechanikából.
Pl. vegyünk egy 3D dobozt, a, b és c oldalhosszúsággal. Ebben egy elektront helyezünk el. Számítsuk ki a második gerjesztett állapot energiaszintjét (az elektronok egymásra való hatását ne vegyük figyelembe)! Hányszorosan elfajult ez az állapot?
Nem baj, ha te nem érted. De ha ő sem, akkor biztosra veheted, hogy csak a szája jár. Minden fenti kérdésre pár perc alatt választ lehet adni akkor is, ha nem könyvből nézzük ki, hanem kiszámoljuk.
Möbiusz, tök fölösleges ezzel szarakodnod. Zoltán nyilvánvalóan troll, sosem fogsz értelmes választ kapni tőle.
Ignoramus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!