Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Intelligenciája van a világegy...

Attila_the_hun kérdése:

Intelligenciája van a világegyetemnek?

Figyelt kérdés

A gyümölcs táplál minket, vagy a gyümölcsfa? A Földön élünk, avagy a Föld él mi általunk? A válasz egyértelmű. És akkor itt a következő kérdés: Vajon mi vagyunk az intelligens lények, avagy önmaga a világegyetem. A végkövetkeztetésem az, hogy mivel a kozmosz hozott létre minket és a tudatunkat is, így önmaga a kozmosz lett intelligens, hiszen a világegyetem a gyümölcsfa és mi vagyunk a gyümölcse.

Ilyen hüleségekre gondolok.

2013. szept. 5. 00:50
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Kedves imco, igen érdekes a gondolatmeneted, noha egy picit elvesztem a sűrűjében. :)

Átfedéssel ez is idetartozik, szeretném ha véleményeznéd:

Lehet, hogy a tömegvonzást az anyag intelligenciája okozza. Az élet minden területén látni, hogy az minden formában igyekszik csoportba rendeződni. Ez ránk is érvényes. Barátokat keresünk, városokba gyűlünk. De még a gondolati szinten is csoportosulunk. Önmagunkat, véleményünket valami ismeretlen erő okán igyekszünk megosztani másokkal. Talán a tömegvonzást is ez az erő okozza: az intelligencia, az anyag/energia elemi intelligenciája ami rendeződni akar

Talán egy porszem tudja jól, hogy önmagában semmit nem ér és ezért tudatosan igyekszik tömegbázist találni magának, hogy abba rendeződve és annak aktív tagjaként magasabb rendű szerveződésben teljesítse feladatát. Ez pedig a tudatos önszerveződésnek az a módja, amit én a természet szellemi-evolúciójának neveznék. Önreprodukcióra képes elemek nagyszámú, kvázi-azonos replikációja és kisszámú, de a replikációs folyamatban törvényszerűen felbukkanó, szintén önreprodukcióra képes, eltérő változatú információs környezet által meghatározott kiválasztódás.

2013. szept. 5. 15:07
 22/25 imco ***** válasza:

Nos, én csak idéztem! Remélem nem engem kezdenek majd hülyézni :)

Nem, eszerint az elmélet szerint a gravitációt nem az inteligencia hozza létre. Ez egyébként egy jól kidolgozott elmélet a kolcsönhatások hirodinamikai modellel való leírására.

Egyszerűen csak a végén van egy kis filozofálgatás, ami pont idevág ehez a témához.

Idézek mégegyszer akkor:

"az értelmes lények halál után visszamaradó tudata, lelke összeállhat egy nagy kozmikus tudattá, vagyis a vákuumkontinuum világot átfogó megismerő (ön)tudatává."

2013. szept. 5. 15:17
 23/25 anonim ***** válasza:
pedig lehet abban valami amit a kérdező ír pl lehet hogy a bennünk élő baktériumopk stb is egy külön élőlények sámukra meg kb mi vagyunk egy vlágeygetem lehet hogy a világegyetem is vagy a Föld valami ilyesmi csak mi vagyunk túl kicsinyekpl lehet hogy több Föld szer bolygó van mint ahogy a sejtek eltávolodnak egymástól csak mi ezt nem látjuk ehhez még idő kell...
2013. szept. 6. 12:32
 24/25 Wadmalac ***** válasza:

#23:

Hát, még ha így is van, szerintem annyi esélyünk van bizonyítékon át meglátni egy ilyen univerzum-szintű összefüggést, mint egy sejtnek a májam csücskében felfogni, hogy ő az én részem.

Aztán lehet, hogy most tévedtem a legnagyobbat. Mindenesetre egyelőre szerintem az összes módszer, amivel egy ilyen összefüggés ember számára felfedhető, közelebb jár az ezotériához, mint a tudományhoz.

Hogy száz év múlva is így lesz-e, nem tudhatom. :)

2013. szept. 6. 12:39
 25/25 anonim válasza:
2013. szept. 18. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!