Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Időutazás? Lent kifejtem.

Időutazás? Lent kifejtem.

Figyelt kérdés
Szóval ha visszamegyek az időben és megölöm apám azelőtt mielőtt megfogantam akkor én nem leszek, és igy nem is fogom tudni megölni apámat, de viszont ha nem leszek akkor meg fogok foganni és visszatudok menni az időben megölni.Ez hogy lehet?

2013. aug. 23. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Ez már ezerszer lerágott csont: ha rákeresel az időutazás kifejezésre itt a gyk-n, ezermillió találat lesz rá, és minden másodikban boncolgatásra került ez a "paradoxon". Inkább Te keresgélj és olvasgass kicsit, mint nekünk kelljen nyolcvanhatodjára is leírni ugyanazt.

Nagyon röviden egyébként az a lényege, hogy már az első "ha" szónál megbukott a feltételezésed, ugyanis jelen tudásunk szerint múltba történő időutazás nem létezik; ezért bármi, amit ezen feltételezésed után okoskodsz ki, az semmi sem valós, mind csak a fantázia szüleménye. Tehát bármit kiokoskodhatsz, az éppúgy fantázia, mint annak az ellenkezője.

2013. aug. 23. 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Úgy sem értenéd. Ezért javaslom, menj! Tegyed! Aztán majd meglátod. Vagy nem.
2013. aug. 23. 16:51
 3/7 zunerd válasza:
Szerintem lehetséges a múltba menni, csak az nem változtat semmin, mivel még mielőtt visszamentél, már egyszer vissza is mentél az időben, tehát az indokok amiért mész felesleges. Talán te magad idézed elő a láncot.
2013. aug. 23. 18:26
 4/7 anonim válasza:
... Te beteg vagy!! xdddd
2013. aug. 31. 20:27
 5/7 zunerd válasza:

Jövök inkább egy példázattal:

Megölik Pistinek a feleségét,s ezért ő visszamegy az időben, hogy megállítsa a foylamatot. De ekkor meglátja, hogy a felesége megcsalta valakivel, ezért Pisti megöli a feleségét, ami miatt a másik pisti elmegy és így tövább.

Az esemény ez esetben is determinálva van.

Te gondolj bele, hogyan tudnád megváltoztatni a jövőt úgy hogy visszautazol, ha a jelenben már létezik a visszautazott alakod? Nem tudod elkezdeni a folyamatot, mert nicns kezdete.

Ehhez az elmélethez szügséges az úgynevezett abszolút determinizmus. (Aki akarja, utána nézhet.)

Másik elmélet az időutazásra, ha nem a testel megyünk vissza az időben, hanem úgymond elküldjük az emlékeinket a múlt béli alakunknak. Ilyenkor a testünk is visszakerül ugyanabba az állapotba. Ebből két dolog következik:

1: Nem tudunk visszább menni az időben, mint mielőtt megszülettünk.

2: Meg lehet változtatni vele a múltat úgy, hogy egy másik idővonalba kerülsz. (Ehhez pedig a sokvilág elmélet szügséges.)

Eggyelőre eggyik verzó sem bizonyított.

Remélem most elég világosan fogalmaztam.

2013. szept. 5. 17:17
 6/7 anonim válasza:
Az időutazás lehetséges, elméletben, és csak a jövőbe.
2013. szept. 12. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
A múltba való utazás meg törvényszerű. Hiszen ahova utaztál, ha már ott vagy, akkor az utazás már elmúlt :D
2013. szept. 12. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!