Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Nagyon nem értek a csillagásza...

Nagyon nem értek a csillagászathoz, szóval lehet, hogy buta kérdés, de mekkora egy csillag, vagy hullócsillag?

Figyelt kérdés

Ma anyum hullócsillag nézegetés közben kérdezte ezt. Én azt mondtam, hogy akár egy kisebb városnyi méretű is lehet. Anyum meg jóval kisebbre tippel, mert azt mondta, amikor még iskolás volt, egyik osztálytársa bevitt földrajz órára egy kődarabot és mondta, hogy az egy meteor, mert látta leesni.

A tanár meg megerősítette, hogy tényleg az, és kapott egy ötöst. Azt tudom, hogy vannak kisebb darabok, amik tényleg elérik a Földet és becsapódnak, de amiket ez égen látunk, jóval nagyobbak. De kb mekkorák? Pl mekkora volt az, ami végzett a dínókkal?

2013. aug. 12. 22:43
1 2
 11/11 Geronimo Stilton válasza:

Ezt szerintem érdemes megnézned :

[link]

Nekem nagyon bejött :)

2013. okt. 31. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!