Van otthon csillagászati távcsöved? Milyen? Mit szoktál vele észlelni?
Van:)
Makszutov-Cassegrain 90/1250-es. Nagyon szeretem, kicsi a mérete, de nagyon jó a nagyítása. Boylgózni, hodlazni tökéletes, de találni vele szép mélyég objektumokat is.
1. hozzászólónak:
Annyira nem drágák. Ha iparkodsz egy nyár alatt összehozod rá a pénzt. Ha jól emlékszem 50-60 körül most árul a távcsőcentrum akcióban egy egész jót. Azzal már mélyegezni is lehet.
Nah meg nem árt a használtpiacon is szétnézni. Nekem 27-be lett egy 114/900-as Newton minden tartozékával (15mm okkulár, 2xBarlow, EQ3-as álvánnyal...)
És ráadásul idén. Már kipróbáltam és a képe is szuper neki.
Mit szoktam észlelnni (előző hozzászóló vagyok):
Eddig néztem egyszer a Holdat igen látványos volt. Megnéztem a szaturnuszt, szépen lehetett látni a gyűrűjét. Távcsőre került a vénusz is, amitől többet vártam, de lehetett látni egyértelműen hogy fél-vénusz volt.
Meg első körben tereptárgyakat vizsgáltam, garázs, antenna...
Terveim között van még a nap megvizsgálása, a héten szereztem be a napszűrő Baader ND5-ös fóliát.
(természetesen a tulajdonnevek mind nagy betűvel kezdődnek...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!