Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Van otthon csillagászati...

Van otthon csillagászati távcsöved? Milyen? Mit szoktál vele észlelni?

Figyelt kérdés

2009. okt. 27. 14:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, de szeretnék :) A legérdekesebbek szerintem a Hold, a bolygók -és holdjaik, Iridium-flare-ek, műholdak, ISS, a csillagködök, galaxisok, a Tejútba is frankó lehet belezoomolni, meg hát azokat a csillagokat nézegetni melyeket ismered. Gyáááj bár ne lennének olyan drágák :(
2009. okt. 27. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Van.A márkája hama.56 és 525-szoros.Nagyon jó, a csillagokat, és a Holdat nézem vele.A Holdon látom a krátereket.
2009. okt. 29. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Van:)

Makszutov-Cassegrain 90/1250-es. Nagyon szeretem, kicsi a mérete, de nagyon jó a nagyítása. Boylgózni, hodlazni tökéletes, de találni vele szép mélyég objektumokat is.

1. hozzászólónak:

Annyira nem drágák. Ha iparkodsz egy nyár alatt összehozod rá a pénzt. Ha jól emlékszem 50-60 körül most árul a távcsőcentrum akcióban egy egész jót. Azzal már mélyegezni is lehet.

2009. dec. 1. 22:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Nah meg nem árt a használtpiacon is szétnézni. Nekem 27-be lett egy 114/900-as Newton minden tartozékával (15mm okkulár, 2xBarlow, EQ3-as álvánnyal...)

És ráadásul idén. Már kipróbáltam és a képe is szuper neki.

2010. júl. 29. 13:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mit szoktam észlelnni (előző hozzászóló vagyok):

Eddig néztem egyszer a Holdat igen látványos volt. Megnéztem a szaturnuszt, szépen lehetett látni a gyűrűjét. Távcsőre került a vénusz is, amitől többet vártam, de lehetett látni egyértelműen hogy fél-vénusz volt.

Meg első körben tereptárgyakat vizsgáltam, garázs, antenna...

Terveim között van még a nap megvizsgálása, a héten szereztem be a napszűrő Baader ND5-ös fóliát.

(természetesen a tulajdonnevek mind nagy betűvel kezdődnek...)

2010. aug. 12. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem is van!Gyakran nézem vele a jupitert,a holdat,a marsot,néha a vénuszt és a szaturuszt. Láttam már érdekes dolgokat pl.repülőket a hold előtt.
2013. febr. 23. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!