Mi a velemenyetek errol a cikkrol?
2009. okt. 26. 23:57
1/3 anonim válasza:
A cikk tipikus példája az áltudományos irományoknak. Tudományos kifejezéseket használ, holott köze nincs a tudományhoz az aura látásnak! Innentől fogva hit témakör, azmeg, hogy ki miben hisz egyéni dolog, ergó nincs is értelme arról vitázni, hogy igaz-e vagy nem.
2/3 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az egész cikk valami tudományus humbug. Először is nem értem, hogy a periférikus látással hogy lehet képes valaki az múgy rögzített (és emberileg lehetséges,korlátolt) 400 - 700 nanométeren kívül eső hullámhossz tartományban érzékelni. Szerintem az egész aura látás az érzékszervek félrevezetéséről szól. Pl ha lehunyod a szemed és a tenyereddel nyomást fejtesz ki rá, színeket és alakzatokat kezdesz el látni. Hát az aura látás is kb ilyen lehet. Az tény hogy egyes rovarok képesek érzékelni a tárgyak körüli az emberi szem számára láthatatlan, más hullámhossz tartományba eső "elektromágneses" mezőt, és ezeket megfigyelve az ember is megalkotta azokat az eszközöket, amivel ő maga is képes lehet más hullámhossz tartományokban látni, majd ezt a másfajta látást használva, az emberi test külömböző területeit megvizsgálni, és az így jelentkező anomáliákat kiértékelve következtetéseket levonni belső elváltozásokra, vagy hibásan működő funkciókra. Azonban, hogy ez szabad szemmel is érzékelhető lenne, elég kétségesnek tartom. Ez a tipikus szkeptikus nézet :D. Dehát minden hit és felfogás kérdése.
3/3 anonim válasza:
A gyakorlatok valoban mukodnek. De.:
A keresztes ujjas gyakorlat. Mindenekelott onmagaban igaz, de ez szimplan a fokuszpont, es tavolsag, illetve a bal/jobb szem kozotti tavolsag miatt letezik. 2. 45 percig pislogas nelkul? Hehehe.
A szem meg allando spektrumot erzekel. Az auralatas esetlegesen szineszteziaval mukodik (amikor osszevonsz erzekszerverveket. (latod a hangot, estebe. bar ez altalaban agyserules miatt lep fel.:) )
Masreszt. megszabott szinekkel dolgozik az ember? ezt nem tudom elkepzelni, hiszen ha mara spiritualis dolgokat hozzuk kepbe, akkor mindenki maskepp erzekel. Igy standardot felallitani. :):)
Szoval a lenyek. hulyeseg az egesz. Legalabbis a cikk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!