Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek az újabb...

Mi a véleményetek az újabb CERN-i hírekről?

Figyelt kérdés
2011. szept. 27. 21:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lenyűgöző és egyben ijesztő!
2011. szept. 27. 21:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Remélem, jó szándékkal használják majd.
2011. szept. 27. 22:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Mik a legújabb CERN hírek? Küldenétek egy linket vagy egy ksi rövid összefoglalót?
2011. szept. 27. 22:34
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

ha valóban igaz, akkor valóban lenyűgöző, de egyáltalán nem ijesztő, ahogy azt az első válaszoló írta :-)

mindenesetre most einsteinnek fell kötni a gatyáját- bár egyelőre a tudományos elit igen szkeptikusan áll az eredményhez.

azt hiszem, most a világ összes valamit is számító fizikusa gőzerővel keresi a mérésekben a hibát.

(bár emlékszem, amikor néhány éve nagy garral bejelentették a hidegfúzió megoldását, majd kiderült, hogy részben mérési hiba, részben blöff volt az egész...)

2011. szept. 27. 22:45
 5/12 anonim ***** válasza:

[link]

nem ezt a változatot olvastam el, de szerintem benne van a lényeg. a neuklonok és az elektronok belsejében a még kisebb részecskéknél fénysebességnél nagyobb sebességet tapasztaltak.

2011. szept. 27. 22:46
 6/12 anonim ***** válasza:
2011. szept. 27. 22:48
 7/12 anonim ***** válasza:

az, hogy irdatlan gáz az indexes cikk, hogy arra nem voltak képesek, hogy egy valami hozzáértő emberrel írassák meg vagy legalább lektorálják a cikket.

"Einstein relativitáselmélete szerint semmi nem lehet gyorsabb a fénysebességnél"

Nem vagyok részecskefizikus, de ezzel még én is tisztában vagyok, hogy ez nem igaz. Annyit mond ki, hogy nem lehet túllépni a fénysebességet, de azt nem zárja ki semmi, hogy valami gyorsabb, mint a fénysebesség.

szóval jó lenne, ha valami kicsit kompetensebb emberke elmagyarázná, hogy most akkor arról szól ez a nagy felhajtás, hogy lehet, hogy találtak ilyen eddig csak elméletben létezett részecskéket, vagy mi van.

2011. szept. 28. 09:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Türelmetlenül várom, hogy mások is megerősítsék a mérési eredményeket.

Szerintem rengeteg lehetőség van a dologban, akár csak a nagy távolságú kommunikációt illetően is.

2011. szept. 28. 11:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Én csak annyit fűznék hozzá,hogy szerintetek egy olyan laboratóriumban,mint a CERN,nem ellenőriznek le egy ilyen nagy horderejű hírt még azelőtt,mielőtt megszellőztetnék ?Mert szerintem azt már több százszor ellenőrizték.Csak mivel az emberiség begyöpösödött minden tekintetben,és itt nemcsak a fénysebességre gondolok,hanem mindenre...nem akarja elhinni.

Csak egy példa..Emlékezzünk vissza 2010-re,amikor a Nasa nagy horderejű hírt jelentett be a földönkívüli élet kutatásával kapcsolatban.Mégpedig,hogy valahol találtak arzén alapú életformát.Ha ezt 5 nappal a bejelentés előtt közölted volna a témában leginkább otthonosan mozgó olyan tudóssal,aki nem sejtett semmit a NASA felfedezéséről,kinevetett volna,és a kezedbe nyomott volna pár könyvet,hogy tanulj.És láss csodát,mi történt!

2011. szept. 28. 14:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Én biztos vagyok benne hogy valamit nem vettek figyelembe. És ugyanezt a hibát elkövették a kontroll mérések során is. De most komolyan, egy 60ns tartományt akarnak mérni úgy hogy az elérhető pontosság jelenleg ennek alig 1/6 része !! És pont a Neutrínókat emlegetik, amik ragyogóan detektálhatóak voltak annakidején az SN1987A szupernóva idején is. Érdekes ott nem tapasztaltak olyan eltérést, ami a most mért anomáliát alátámasztaná. Annakidején gyakorlatilag a neutrínókkal egy időben a fotonok is észlelhetőek voltak. Az a távolság ha jól emlékszem 160ezer fényév körüli, itt aztán remekül kiderült volna ha gyorsabbak lennének a neutrínók a fénynél. Én azt mondom, hogy valamit nagyon félrenéztek, vagy nem vettek figyelembe a méréskor, és ezt a hibát rendre, minden mérés során elkövették.

maci

2011. szept. 28. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!